تحلیل لندینگ پیج ها بسیار مهم است، چراکه بهینه سازی آن ها بسیار ساده بوده و تاثیر بسیار زیادی بر بهبود نرخ تبدیل دارد! همچنین بهبود صفحه ای که مخاطبان بر آن فرود انجام میدهند (لندینگ پیج ها یا صفحات فرود)، یکی از بهترین روش هایی است که میتوان برای کاهش نرخ پرش از آن استفاده کرد. قبلا گفتیم که وقتی نتوانید چیزی را اندازه بگیرید، پس نمیتوانید آن را مدیریت کنید. پس باید از گزارشی برای تحلیل لندینگ پیج ها استفاده شود! Landing Pages و گزارش Behavior Flow گوگل آنالیتیکس از گزارش هایی هستند که برای این کار میتوان از آن ها استفاده کرد!
مثلا در گزارش Overview از قسمت Behavior، میتوانید نرخ پرش کلی سایت را مشاهده کنید که هیچ استفاده ای نداشته و نمیتوان با آن چیزی را بهبود بخشید!
همچنین می توانید در دوره تدوین استراتژی محتوا شرکت بفرمایید.

گزارش Landing Pages
اگر از قسمت Behavior و بخش Site Content، گزارش Landing Page را انتخاب کنید، وارد گزارشی مانند گزارش All Pages خواهید شد که در آن اطلاعات مربوط به لندینگ پیج ها نشان داده شده است. مثل دیگر گزارش هایی که تا به اینجای آموزش ها بررسی شده اند، در این گزارش نیز میتوانید اطلاعات را بر اساس معیارهای مختلفی مرتب کرده و با روش های گوناگون، تحلیل های مناسبی را به دست آوریم! اما از آن جا که این کارها را خیلی انجام داده ایم، پس در اینجا از آن رد خواهیم شد.

گزارش Behavior Flow گوگل آنالیتیکس
روشی متفاوت برای بررسی و تحلیل لندینگ پیج ها ، استفاده از گزارش Behavior Flow است. در آموزش های پیشین با گزارش های جریان دار (Flow) آشنا شدیم که چقدر مفید هستند چرا که میتوانند به طور تصویری و بسیار سریع، اطلاعات مفید و بسیار زیادی را منتقل کنند!
برای بررسی بیشتر، از قسمت مشخص شده در تصویر زیر با رنگ سبز، گزینه Automatically Groupes Pages را انتخاب میکنیم! با این کار از هوش گوگل برای گروه بندی صفحات استفاده میشود.
در قسمت آبی رنگ مشاهده میکنید که بُعد لندینگ پیج برای گزارش انتخاب شده است. به طور کلی این گزارش مشخص میکند که از هر لندینگ پیج ، چه میزانی ترافیک به سایت وارد شده، این ترافیک به کجا رفته و از کجا خارج شده است!
البته این موضوع که معیار گزارش بر روی لندینگ پیج تنظیم شده است، خیلی جالب نیست، چرا که ستون بعدی که با نام Starting Page مشخص شده است، معنایی تقریبا مشابه را منتقل میکند و اگر به ارتباط این دو ستون توجه کنید، متوجه میشوید که تقریبا همان ترافیک موجود در ستون اول، بدون تغییر به قسمت مشابه در ستون دوم منتقل شده است. پس بهتر است به بررسی ستون سوم بپردازیم که 1st Interaction نام دارد! البته نام این ستون نیز خیلی مناسب انتخاب نشده، چرا که اولین تعامل (1st Interaction) مخاطب با سایت در لندینگ پیج اتفاق میافتد و بهتر بود که این ستون، دومین تعامل (2st Interaction) نام گذاری شود! به طور کلی این ستون مشخص کننده جایی است که مخاطب پس از لندینگ پیج به آن جا میرود!

نکته
گفته شد که ستون اول و دوم این گزارش تقریبا مشابه اند. دلیل استفاده از واژه "تقریبا" این است که یک مقدار تفاوت میان این دو دیده میشود! مثلا در ستون اول ( لندینگ پیج ها )، صفحه اصلی سایت (/home) در رتبه اول لندینگ پیج ها قرار دارد! ولی در ستون دوم جای خود را به وبلاگ سایت (/blog) داده است. اگر روی /blog کلیک کرده و گزینه Group details را انتخاب کنیم، میتوانیم ببینیم که در بخش مشخص شده، ذکر شده است که این گروه شامل تمام صفحاتی که URL آن ها با /blog شروع شده، میشود! یعنی اگر تک تک صفحات سایت را به صورت مجزا در نظر بگیریم (مثل ستون اول)، صفحه اصلی بیشترین ورودی را داشته، و اگر صفحات را به صورت گروهبندی شده در نظر بگیریم (ستون دوم)، وبلاگ سایت آمار بهتری خواهد داشت!

Drop Offs
قسمت های قرمز رنگ این نمودار با نام Drop Offs شناخته میشوند و مشخص میکنند که در چه قسمت هایی مردم از سایت ما خارج شده اند!
تغییر بُعد در گزارش Behavior Flow گوگل آنالیتیکس
همانطور که مطرح شد، Landing Page و Starting Page معنی نسبتا مشابهی دارند پس شاید بهتر باشد که بُعد گزارش را از لندینگ پیج به چیز دیگری مثل Medium تغییر دهیم. (با استفاده از قسمت مشخص شده) با این کار هم میتوان صفحه فرود مخاطبان و هم منبعی که از آن وارد سایت شده اند را متوجه شد! مانند اکثر سایت ها ، در اینجا نیز مدیوم Organic بزرگترین منبع ترافیک سایت است. با یاد داریم که اصلی ترین لندینگ پیج سایت، صفحه اصلی آن بود ولی گوگل تصمیم گرفته است که ترافیک Organic را بیشتر نسبت به صفحات داخلی تر (مثل /blog) منتقل کند تا صفحه اصلی ( / )!

پس ...
لندینگ پیج ها اولین جایی هستند که میتوان بر روی مخاطبان تاثیر گذاشت، پس با توجه به سادگی بهینه سازی آن ها، بهتر است توجه بیشتری به آن ها کنیم.
همچنین این که بدانیم ترافیک چگونه به سایت وارد و چگونه از آن خارج میشود، میتواند اطلاعات مفیدی را در ارتباط با عملکرد سایت و رفتار مصرف کنندگانِ محتوا ، به ما منتقل کند! یکی از بهترین گزارش هایی که در آن میتوان به صورت تصویری این رفتار را مشاهده کرده و نسبت به بهینه سازی آن اقدام نمود، گزارش Behavior Flow گوگل آنالیتیکس است.
پیشنهاد میکنم که مدتی روی این گزارش وقت گذاشته و با ابعاد مختلف آن بازی کنید تا متوجه شوید چه اطلاعاتی را میتوان از آن به دست آورد!
.
دوره آموزش تکمیلی می توانید در دوره سئو دانشگاه شریف شرکت نمایید.
ادامه آموزش گوگل آنالیتیکس را در بخش بعدی دنبال کنید!
قسمت قبلی مقاله را هم میتوانید از اینجا بخوانید!
نظرات ارزشمند شما