۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

هوش طبیعت گرا چیست و چگونه آن را تقویت کنیم؟


افراد دارای هوش طبیعت گرا بالا به طبیعت علاقه زیادی دارند، از گردش در طبیعت لذت می برند و در به خاطر سپردن گونه های مختلف گیاهان و جانوران مهارت دارند.






مهارت های زندگی
  • 5 دقیقه
  • 3790نفر

هوش طبیعت گرا چیست و چگونه آن را تقویت کنیم؟

هوش طبیعت گرا (Naturalistic intelligence) هشتمین هوش معرفی شده در نظریه هوش های چندگانه هوارد گاردنر است. طبق این نظریه افرادی که هوش طبیعت گرا بالایی دارند به طبیعت علاقه فراوانی نشان می دهند. آن ها از گردش در طبیعت لذت می برند و در به خاطر سپردن گونه های مختلف گیاهان و جانوران مهارت دارند. هوش طبیعت گرا انسان ها را قادر می سازد تا ویژگی های مشخصی از محیط را شناسایی، دسته بندی و درک کنند. با کمک این هوش کودکان می آموزند که میان موجودات زنده (گیاهان و جانوران) و غیر زنده تمایز قائل شوند و نسبت به تغییرات طبیعی مثل ابری شدن هوا، زرد شدن برگ درختان و... حساس باشند.

این هوش به خصوص در گذشته که اکثر انسان ها به کشاورزی، شکار و دامپروری می پرداخته اند کاربرد فراوان داشته و امروزه نیز برای کسانی که به تحصیل در علوم طبیعی علاقمند هستند ضروری است.

ویژگی های افراد دارای هوش طبیعت گرا بالا

افراد دارای این نوع هوش بیش تر وقت خود را در خارج از منزل می گذرانند و به محیط طبیعت اطراف خود توجه زیادی نشان می دهند. این افراد با طبیعت ارتباطی قوی برقرار می کنند و با عناصر طبیعی احساس یکپارچگی می کنند. از حضور در محیط های طبیعی نظیر جنگل، بیابان، دریا، رودخانه ها و... انرژی می گیرند. گونه های مختلف طبیعی را می شناسند و از یادگرفتن نام این گونه ها احساس رضایت خاطر دارند.

افراد با هوش طبیعت گرای بالا محیط اطراف خود را با دقت مشاهده می کنند، دوست دارند در طبیعت به کند و کاو بپردازند و عناصر طبیعی را با دستان خود لمس کنند. آن ها پدیده های طبیعی مثل طوفان و فوران آتش فشان را به خوبی می شناسند و می توانند درباره آن ها توضیح دهند. به داشتن حیوان خانگی علاقه دارند و اغلب به حیوانات خیابانی و زخمی کمک و رسیدگی می کنند.

راهکارهای تقویت هوش طبیعت گرا

هوش طبیعت گرا چیست و چگونه آن را تقویت کنیم؟

روزانه با طبیعت سر و کار داشته باشید

گاهی افراد تصور می کنند که برای افزایش مهارت های طبیعت گرای خود لازم است به کلی زندگی شهری خود را کنار بگذارند و به دامان طبیعت پناه ببرند. اما چنین کاری در عمل ممکن نیست و فعالیت های فراوانی وجود دارد که می توانید در محیط زندگی فعلی خود انجام دهید تا هوش طبیعت گرای شما بهبود یابد.ا

گر مایلید هوش طبیعت گرای خود را توسعه دهید لازم است قدم هایی آهسته و پیوسته در جهت آن بردارید. برای این کار می توانید کارهایی که به نوعی با طبیعت در ارتباط است را به طور روزانه انجام دهید. به عنوان مثال می توانید هر روز در پارک نزدیک به محل زندگیتان قدم بزنید و ضمن قدم زدن به طبیعت اطراف خود توجه کنید یا چند گلدان کوچک بخرید و گیاهانی را درون آن ها بکارید.

مشاهده طبیعت را تمرین کنید

پیاده روی، کوه نوردی، اردو زدن در جنگل و... کارهای سرگرم کننده ای هستند که علاوه بر ایجاد شادابی و نشاط می توانند آموزنده نیز باشند. در صورتی که با حضور ذهن به طبیعت توجه نشان دهید، طبیعت می تواند یک منبع الهام فوق العاده برای ذهن شما باشد. به جای آن که مدام ذهن خود را درگیر مشکلات زندگی نمایید، حواس خود را به طبیعت اطراف خود معطوف کنید و آن را آگاهانه مشاهده نمایید.

مشاهدات خود را به نگارش درآورید

دفتر یادداشتی را به نوشتن احساس روزانه خود از مشاهده طبیعت اختصاص دهید. وقتی آن چه دیده اید، شنیده اید، احساس کرده اید و به خاطر سپرده اید را می نگارید حافظه و هوش طبیعت گرا شما تقویت می شود. به آخرین باری که برای تفریح به پارک رفته بودید فکر کنید... تا چه حد می توانید جزئیات حسی آن خاطره را به روشنی به یاد آورید؟ چه صداهایی در اطراف شما وجود داشت؟ آیا می توانید در ذهن خود به آن نقطه ای که ایستاده بودید بازگردید و منظره درختان و گیاهان را به یاد آورید؟ آیا حضور پرندگان را به یاد می آورید؟

پس از انجام این تمرین متوجه می شوید که بسیاری از جزئیات خاطره طبیعت گردی از ذهن شما پاک شده است. با نوشتن یادداشت های روزانه از این تجربه ها، حافظه حسی شما بهبود می یابد.

عجله به خرج ندهید

اگر علاقمندید یک انسان دارای هوش طبیعت گرا بالا باشید، حفظ آرامش و عجله نکردن برای شما ضروری است. انجام تمام تمرینات گفته شده در بالا در صورتی برای شما موثر خواهد بود که ذهن آرامی داشته باشید و از عجول بودن پرهیز کنید. بالا بردن مهارت گرایش به طبیعت با آرامش و باز بودن ذهن به تجربه های جدید میسر می شود. وقتی به طبیعت می روید لحظه ای بنشینید و در سکوت به صدای طبیعت گوش فرا دهید، حواس پنجگانه خود را به محیط معطوف کنید و لحظه ای دغدغه های زندگی روزمره را کنار بگذارید.

همچنین می توانید در دوره تدوین استراتژی محتوا شرکت بفرمایید.


تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










اولین نظر را شما بذارید

اولین نفری باشید که گفتگو را آغاز میکنید