۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

برقراری رابطه موثر با دیگران را با این توصیه ها ساده تر انجام دهید


حقیقت زیبا درباره برقراری رابطه موثر با دیگران و برخورد با چالش ها این است که می توانیم از هر رابطه ای درسی جدید فرا بگیریم.






مهارت های زندگی
  • 5 دقیقه
  • 1394نفر

برقراری رابطه موثر با دیگران را با این توصیه ها ساده تر انجام دهید

روابط اجتماعی ذاتاً چالش برانگیز هستند. در حقیقت اگر تا کنون روابطی برقرار کرده اید که به نوعی شما را به چالش نکشیده است، در رفتارهای خود تجدید نظر کنید! حقیقت زیبا درباره برقراری رابطه موثر با دیگران و برخورد با چالش ها این است که می توانیم از هر رابطه ای درسی جدید فرا بگیریم. افرادی که با آن ها ارتباط برقرار می کنیم می توانند در نقش معلمان ما ظاهر شوند و مانند آینه ای رفتار ما را بازتاب می دهند. برای آموختن این درس های گرانبها لازم است ذهن خود را در برابر رابطه های خود باز کنید.

در این مقاله 4 شیوه مفید برای برقراری رابطه موثر با دیگران را بر می شماریم به امید آن که در روابط اجتماعی بعدی خود موفق تر باشید.

1. از روابط اجتماعی خود درس بگیرید

اولین و مهم ترین قدم برای برقراری رابطه موثر با دیگران، پذیرفتن درس هایی که این روبط به ما می آموزند است. گاهی مجذوب افراد و روابط چالش برانگیز می شویم به این دلیل که چیزی در وجود ما آسیب دیده و نیاز به درمان شدن دارد. این مشکل می تواند یک باور محدود کننده یا ترسی ناشی از تجربه بد و دردناکی در گذشته باشد. از آنجا که بسیاری از این مشکلات در ناخودآگاه ما وجود دارند، نمی فهمیم که باید آن ها را مورد درمان قرار دهیم. اما ناخودآگاه ما مدام وادارمان می کند که به دنبال درمان این ترس ها باشیم بنابراین مجذوب روابط و افرادی می شویم که این مشکل را در ذهنمان فعال می کنند.

به روابط گذشته خود به خصوص روابطی که چالش برانگیزتر بوده اند فکر کنید. این روابط چه موضوعاتی را در ذهن شما تداعی کرده اند؟ با دیدی مثبت به آن ها فکر کنید و درسی که این روابط به شما آموخته اند را به خاطر بسپارید.

2. در روابط اجتماعی اقتدار خود را حفظ نمایید

در مراحل اولیه برقرار کردن رابطه با دیگران انعظاف زیادی نسبت به نیازها و خواسته های آن ها به خرج می دهیم. با پنهان شدن پشت شخصیتی که تنها نیازهای دیگران را برطرف می کند و نیازهای خود را در نظر نمی گیرد، رابطه ای که برقرار می شود نیز سطحی و مصنوعی است. اما اگر از همان ابتدا به شکل معقولی اقتدار نشان دهیم، این شانس را خواهیم داشت که فردی را که از شخصیت واقعی ما خوشش می آید را مجذوب خود کنیم. آیا این خواسته همه ما نیست؟

به روابط گذشته خود که در آن ها اقتدار چندانی از خود نشان نداده اید فکر کنید. نشان دادن ضعف و انعطاف بیش از حد، برقراری رابطه موثر با دیگران را خدشه دار می کند. از خودتان بپرسید چرا به دنبال پذیرفته شدن از طرف دیگران هستید؟ و ببینید در موقعیت های مشابه چگونه می توانید رفتار مقتدرانه ای نشان دهید؟

3. از آسیب پذیر بودن در موقعیت های اجتماعی نهراسید

گاهی اوقات چنان از شرمگین شدن می ترسیم که دیوار دفاعی دور تا دور خود ایجاد می کنیم. افراد دیگر این سپر دفاعی را احساس می کنند و این طور برداشت می کنند که نباید به ما نزدیک شوند. در نتیجه روابطی که برقرار می کنیم عمق عاطفی زیادی نخواهد داشت. اگر می خواهیم ارتباطی معنادار و واقعی با دیگران برقرار کنیم باید با ایده آسیب پذیر بودن کنار بیاییم. آسیب پذیر بودن همیشه ریسک آسیب دیدن و نا امیدی را به همراه دارد ولی باید بپذیریم که تجربه تمام این احساسات بخشی از زندگی را تشکیل می دهد و نمی توان از آن اجتناب کرد.

4. برای برقراری رابطه موثر با دیگران خود را دوست بدارید

اگر مدام افرادی را به سمت خود جذب می کنید که به دنبال سوء استفاده از شما هستند و از شما قدردانی نمی کنند، وقت آن رسیده که در میزان ارزشی که برای خود قائل هستید تجدید نظر کنید. شما مهمترین فرد زندگی خودتان هستید. وقتی خودتان را دوست داشته باشید و برای خود ارزش زیادی قائل باشید، با افرادی روابط اجتماعی برقرار خواهید کرد که به همان اندازه برای عزت نفس شما احترام قائل هستند. البته دوست داشتن خود به معنی خودخواه بودن نیست بلکه دست و دلباز بودن و اهمیت دادن به نیازهای دیگران ویژگی بسیار خوبی است. اما در این روابط نباید خود را فراموش کنید و بر انتظارات خود از طرف مقابل سرپوش بگذارید.

مدتی را به بررسی کردن روابط گذشته خود اختصاص دهید. این روابط چه پیامی را برای شما درباره خودتان به همراه دارند؟ میزان عزت نفس خود را ارزیابی کنید و تلاش کنید در روابط بعدی خود دوست داشتن خود را فراموش نکنید.


دوره آموزشی : دوره تدوین استراتژی محتوا دانشگاه شریف



تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










اولین نظر را شما بذارید

اولین نفری باشید که گفتگو را آغاز میکنید