دیجیتال پینتینگ چیست ؟ دیجیتال پینتینگ یا نقاشی دیجیتال یک هنر نوظهور می باشد که در آن، تکنیک های مرسوم در نقاشی سنتی مانند آبرنگ، رنگ روغن، ایمپاستو و سایر تکنیک ها با استفاده از ابزارهای دیجیتالی توسط یک کامپیوتر، یک تبلت دیجیتالی کننده به همراه یک قلم و نرم افزار مربوطه، پیاده سازی و اعمال می گردند. دیجیتال پینتینگ با سایر هنرهای دیجیتالی به ویژه هنرهایی که با استفاده از کامپیوتر شکل می گیرند، متفاوت می باشد و این تفاوت، بدین صورت می باشد که دیجیتال پینتینگ شامل رندر گرفتن کامپیوتر از یک مدل نمی شود. در این رشته هنری، هنرمند تکنیک های نقاشی را به منظور خلق یک اثر هنری مستقیما بر روی کامپیوتر اعمال می نماید. تمامی برنامه های دیجیتال پینتینگ، به گونه ای طراحی شده اند که در آنها استفاده از رسانه های فیزیکی مانند: قلم مو های مختلف و جلوه های رنگی،به درستی الگو برداری و اجرا شده است.
قابلیت های نرم افزارهای گرافیکی برای نقاشی دیجیتال
در اغلب این برنامه ها، قلم موهایی وجود دارند که به طور دیجیتالی به گونه ای طراحی شده اند، که دارای قابلیت نشان دادن سبک های سنتی مانند رنگ روغن، اکریلیک، پاستل، ذغال، خودکار و حتی سبک هایی مانند سبک رنگ افشان می باشند. همچنین، جلوه های متعددی منحصر به هر یک از انواع نرم افزارهای دیجیتال پینتینگ وجود دارند که جلوه های واقعی آبرنگ را در دیجیتال پینتینگ آبرنگی به تصویر می کشد. در بیشتر برنامه هایی که به منظور استفاده از این روش هنری طراحی شده اند، کاربران می توانند با استفاده از ترکیب بافت و شکل، سبک دلخواه قلم موی خود را طراحی و ایجاد نمایند. این قابلیت، بسیار کلیدی و مهم بوده و منجر به برقراری ارتباط و پل زدن میان نقاشی به روش قدیمی و سنتی و همچنین روش مدرن امروزی می گردد.
دیجیتال پینتینگ عمدتا در هنر تولید رونق دارد. این رشته به طور گسترده ای در طراحی مفهومی فیلم های سینمایی، برنامه های تلویزیونی و همچنین بازی های ویدئویی استفاده می گردد.
نرم افزارهای دیجیتال پینتینگ مانند:
Corel Painter، Adobe Photoshop ، ArtRage، GIMP، Krita ، openCanvas
دیجیتال پینتینگ فضایی مشابه نقاشی سنتی شامل بوم نقاشی، ابزارهای نقاشی، پالت ها و گزینه های متعدد در زمینه رنگ را برای هنرمندان و مخاطبین خود فراهم می نمایند. انواع مختلفی از دیجیتال پینتینگ شامل امپرسیونیسم، رئالیسم و آبرنگ وجود دارد.
بیشتر بخوانید: استفاده از فتوشاپ در نقاشی دیجیتالی
تفاوت نقاشی سنتی با دیجیتال پینتینگ چیست ؟
برخی هنرمندان بر این باورند که دیجیتال پینتینگ در قیاس با نقاشی سنتی چیزی کم دارد، چیزی مانند روح هنر که در روش نقاشی سنتی و در حین استفاده از ابزارهای فیزیکی، به خوبی ملموس می باشد. این هنرمندان، در خصوص تفاوت های متعدد اثر هنری دیجیتالی و اثر هنری سنتی و فیزیکی همچنان به بحث و تبادل نظر می پردازند.
فرایند غیر خطی در مقابل فرایند خطی
تفاوت عمده میان دیجیتال پینتینگ و نقاشی سنتی، فرایند غیر خطی می باشد. این بدان معناست که در این رشته هنرمند می تواندنقاشی خودرا درلایه های مختلف تنظیم نماید و هر یک از لایه ها را به مستقلی ویرایش نماید. همچنین، امکان لغو کردن و انجام مجدد حرکت ها، هنرمند را از فرایندهای خطی بی نیاز می نماید.
وجود محدودیت در روش مدرن
دیجیتال پینتینگ ، به دلیل تفاوت های سطحی و نبود ابزارهای فیزیکی، در چگونگی به کارگیری تکنیک ها دارای محدودیت هایی می باشد.
دسترسی به ابزارهای متنوعتر در روش مدرن
در این روش، هنرمندان به پالتهایی شامل طیف وسیعی از میلیونها رنگ و نیز به سایزهای متنوعی از بوم نقاشی دسترسی دارند.
امکان بازگشت به مراحل قبل
در حین استفاده از این روش مدرن و نوظهور، نرمافزارهای مربوطه به گونهای طراحی شدهاند که هنرمند در هر مرحله قادر به بازگشت به مراحل قبلی و تصحیح اشتباهات خود میباشد. این اصلاحات شامل استفاده نامناسب از رنگ، پاککن و جلوههای ویژه و دوبعدی و سهبعدی متعدد میگردد.
استفاده از رشته دوره دیجیتال پینت ، مزایا و معایبی دارد. در حالی که استفاده از نرم افزارهای نقاشی دیجیتال این امکان را به هنرمند می دهندکه بتواند در محیطی سازمان یافته و مرتب کار کند، اما همچنان این بحث مطرح می باشد،که استفاده از قلم موی واقعی و فیزیکی، این امکان را به هنرمند می دهد که کنترل بهتر و دقیق تری بر روی قلم مو و اثر هنری خود داشته باشد. در مقالات بعدی به معرفی ابزارهای موجود در نرم افزارهای گرافیکی و کاربرد این ابزارها در نقاشی دیجیتال می پردازیم.
نظرات ارزشمند شما