۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

خودآگاهی چیست و چگونه می توان آن را پرورش داد؟


درک کردن خود و دیگران برای افرادی که در سطح بالایی از خودآگاهی قرار دارند آسان است. خودآگاهی شامل شناخت نقاط قوت و ضعف، افکار و باورها و احساسات است.






مهارت های زندگی
  • 5 دقیقه
  • 2305نفر

خودآگاهی چیست و چگونه می توان آن را پرورش داد؟

درک کردن خود و دیگران برای افرادی که در سطح بالایی از خودآگاهی قرار دارند آسان است. خودآگاهی شامل شناخت نقاط قوت و ضعف، درک کردن افکار و باورها، احساسات و انگیزه های خود است. بسیاری از افراد تصور می کنند که حس خودآگاهی بالایی دارند، اما گاهی معیار مقایسه خود با دیگران به شما کمک می کند تا میزان خودآگاهی خود را بسنجید. آگاهی از خود فرصتی را فراهم می کند تا شخص بتواند تغییراتی در رفتار و باورهای خود ایجاد نماید.

تاثیر خودآگاهی بر موفقیت افراد

در طول توسعه خودآگاهی، افکار و تفسیرهای شخصی شما شروع به تغییر کردن می کنند. همچنین این تغییر در وضعیت ذهنی، کیفیت احساسات را عوض می کنند و هوش هیجانی شما به تبع آن افزایش می یابد. هوش هیجانی بالا یکی از فاکتورهای مهم در رسیدن به موفقیت است. آگاهی از خود اولین قدم در رسیدن به زندگی مطلوب است و به شما کمک می کند موضوعاتی که نسبت به آن احساس اشتیاق می کنید را آسانتر پیدا کنید. به علاوه به کمک آن می توانید تشخیص دهید که افکار و احساساتتان شما را به چه سمتی هدایت می کنند. به محض آن که آگاهی لازم را نسبت به افکار، گفتگوها، احساسات و رفتار خود پیدا کردید می توانید تغییرات مثبتی را در جهت آینده ای بهتر ایجاد نمایید.

تاریخچه تئوری خودآگاهی

اولین بار در سال 1972 در کتاب "تئوری خودآگاهی هدفمند" به خودآگاهی به شیوه متداول امروزی اشاره شد. این کتاب بحث می کند که اگر حواس خود را به درون خود متمرکز کنیم، گرایش پیدا می کنیم که رفتار خود را در لحظه حال با معیارها و ارزش های خود مقایسه کنیم. این کار به ایجاد حالت خودآگاهی بی طرفانه کمک می کند.

خودآگاهی به ایجاد عادت های مثبت کمک می کند

خودآگاهی قدم اساسی و مهمی برای تحت کنترل درآوردن زندگی خود، خلق عادت های جدید و مثبت و ساختن آینده است. هنگامی که انتخاب می کنید که انرژی خود را روی احساسات، شخصیت و واکنش های خود متمرکز کنید در حقیقت تعیین می کنید که زندگی شما چه مسیری را در پیش بگیرد.

آگاهی از خود به شما اجازه می دهد عواقب احساسات و افکار فعلی خود را بدانید. همچنین باعث می شود اعمال خود را تحت کنترل بگیرید بنابراین بتوانید تغییرات ضروری را برای رسیدن به نتایج دلخواهتان ایجاد کنید.

چگونه خودآگاهی را در خود پرورش دهیم؟

خود را بی طرفانه قضاوت کنید

تلاش برای دیدن خودتان همین طور که هستید می تواند فرآیند بسیار مشکلی باشد. اما اگر در جهت درستی تلاش کنید، شناختن خود اصلیتان می تواند بسیار عالی باشد. وقتی بتوانید خود را بی طرفانه مورد قضاوت قرار دهید، یاد می گیرید که خود را بپذیرید و راه هایی بیابید که وضعیت خود را در آینده بهبود دهید.

سعی کنید درک فعلی از خودتان را با نوشتن افکارتان روی کاغذ به دست آورید. این یادداشت ممکن است شامل چیزهایی باشد که در انجام آن ها خوب هستید، به داشتن آن ویژگی ها افتخار می کنید، یا لازم است در آن ها پیشرفت کنید. بنویسید که چه چیزهایی در گذشته و دوران کودکی شما را خوشحال می کرده است؟ و چگونه می توانید آن عوامل خوشحالی را مجددا به زندگی خود برگردانید.

برنامه ها، اهداف و اولویت های خود را مشخص کنید

اهدافی که برای خود در نظر گرفته اید را به شکل یک برنامه بنویسید و گام هایی که برای رسیدن به آن ها باید بردارید را برنامه ریزی کنید. اهداف بزرگ را به هدف های کوچکتر بشکنید تا کمتر تهدید آمیز به نظر برسند. همچنین برای پرورش خودآگاهی به صورت غیر مستقیم می توانید یک دفتر یادداشت روزانه داشته باشید که در آن هر چیزی که به ذهنتان می رسد را بنویسید. حتی اگر این یادداشت ها به اهداف شما ارتباط مشخصی نداشته باشند. این کار به شما کمک می کند با احساسات و افکار خود بیش تر آشنایی داشته باشید و به مرور خود را بهتر بشناسید.


دوره آموزشی : دوره تدوین استراتژی محتوا دانشگاه شریف



تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










اولین نظر را شما بذارید

اولین نفری باشید که گفتگو را آغاز میکنید