۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

هوش موسیقایی چیست و چگونه می توان آن را تقویت کرد؟


کسی که هوش موسیقایی بالایی دارد الگوها و ریتم های موسیقی متنوعی را می شناسد و در نواختن سازهای موسیقی استعداد دارد. او از شنیدن موسیقی بسیار لذت می برد.






مهارت های زندگی
  • 5 دقیقه
  • 2750نفر

هوش موسیقایی چیست و چگونه می توان آن را تقویت کرد؟

هوش موسیقایی (Musical intelligence) یکی از هشت هوشی است که در کتاب "چارچوب ذهن: نظریه هوش های چندگانه" معرفی شده است. این کتاب توسط دانشمند روان شناس هوارد گاردنر در سال 1983 به رشته تحریر درآمده است. او هوش موسیقایی را به عنوان توانایی یک شخص در درک مفاهیم با کمک موسیقی توصیف می کند و همچنین بیان می کند که افراد دارای این هوش، ریتم و نت های موسیقی را به خوبی تشخیص می دهند و به خاطر می سپارند. کسی که هوش موسیقایی بالایی دارد الگوها و ریتم های موسیقی متنوعی را می شناسد و در نواختن سازهای موسیقی استعداد دارد. او همچنین از شنیدن موسیقی بسیار لذت می برد.

روش های تقویت هوش موسیقایی

از آن جا که این هوش بر توانایی های شنیداری یک شخص تاکید دارد، توسعه آن از سنین پایین توصیه می شود. فعالیت های جالب و سرگرم کننده ای برای توسعه هوش موسیقایی و ریتمیک وجود دارد که چه کودکان و چه افراد بزرگسال می توانند از آن استفاده کنند. در ادامه روش هایی که به کمک آن می توان هوش موسیقایی یک کودک را تقویت نمود معرفی شده است.

برای کودکان خود آواز بخوانید

می توانید آواز خواندن برای کودکان خود را حتی قبل از تولد آن ها و زمانی که هنوز در شکم مادر هستند شروع کنید. یک کودک ظرفیت فهم و تمایز نت های مختلف موسیقی را دارد و حتی می تواند تفاوت میان صدای زن و مرد را درک کند. با بزرگ تر شدن کودک کلمات جدیدی را به او معرفی کنید و او را تشویق کنید با شما آواز بخواند.

کلمات را با موسیقی آموزش دهید

مفاهیم پیچیده ای که درک آن برای کودکان مشکل است را به وسیله آهنگ به فرزندتان آموزش دهید. حروف آن کلمه های سخت را با آواز و ریتم تکرار کنید. این کار نه تنها برای کودکان جالب است، بلکه به آن ها کمک می کند مفهوم کلمات پیچیده را آسان تر به خاطر بسپارند و در گفتگوهای خود به کار ببرند.

به کودک یاد دهید که موسیقی را تحلیل کند

هر بار یک قطعه موسیقی ساده را که با یک ساز مشخص نواخته شده برای کودک خود پخش کنید یا بنوازید. سپس از آن ها بخواهید احساسی که شنیدن هر یک از قطعات داشته را توصیف کند. آیا ریتم موسیقی تند بوده یا آرام؟ به عنوان مثال در یک آهنگ شاد ریتم تندتری نسبت به یک آهنگ غمگین استفاده می شود. گروه سنی کودکانی که این تمرین را با آن ها انجام می دهید را در نظر داشته باشید و آهنگ های مناسب سن آن ها را انتخاب نمایید.

با کودکان تئاتر موزیکال اجرا کنید

می توانید داستان های تاریخی و آموزنده را با کودک به صورت حرکات موزون و نمایش به اجرا در آورید. هنگامی که مفاهیم بیان شده در داستان ها با کمک موسیقی به صورت نمایش اجرا شوند، آسانتر در ذهن کودک ثبت می شوند و همزمان هوش موسیقایی آن ها رشد می کند.

از کودک بخواهید یک شعر یا داستان بسازد

از کودک بخواهید یکی از خاطره های خود یا داستانی که در تلویزیون تماشا کرده یا از دیگران شنیده است را به صورت شعر برای شما بخواند. لازم نیست شعری که کودک می خواند وزن و قافیه صحیحی داشته باشد، همین که او کلمات را با آهنگ ادا کند کافی است. این تمرین برای تقویت حافظه و هوش موسیقایی کودک بسیار مفید است.


دوره آموزشی : دوره تدوین استراتژی محتوا دانشگاه شریف



تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










اولین نظر را شما بذارید

اولین نفری باشید که گفتگو را آغاز میکنید