تولید موشن گرافیک به صورت حرفه ای می تواند کار بسیار زمان بری باشد. گاهی زمان ساخت موشن گرافیک به علت مشکلاتی که در روند اجرای پروژه پیش می آید بیش از اندازه به طول می انجامد. این مسئله به خصوص هنگامی که مشتری برای شما مهلت محدودی تعیین کرده باشد دردسر ساز می شود. اما گاهی می توان با رعایت نکاتی بسیار ساده در زمان ساخت موشن گرافیک صرفه جویی کرد و بدون استرس و فشار پروژه ای عالی تحویل مشتری داد. در این مقاله 4 نکته مفید را به شما ارائه می دهیم که با رعایت آن می توانید از بسیاری از مشکلات زمان بر در هنگام ساخت موشن گرافیک اجتناب کنید.
1. خواسته های مشتری را به خوبی درک کنید
این توصیه بیش تر برای فریلنسرها و موشن گرافیست های حرفه ای مفید است، با این حال اگر در زمینه موشن گرافیک هنوز تازه کار هستید هم بد نیست این نکته را در نظر داشته باشید. هر چه بهتر مقصود مشتریان را بفهمید زمان ساخت موشن گرافیک برای مشتری کوتاه تر می شود. سر و کار داشتن با مشتریان همیشه کار ساده ای نیست و آن ها اغلب نمی دانند برای تولید موشن گرافیک با کیفیت و زیبا چه مراحلی باید طی شود. با این حال آن ها معمولاً یک ایده کلی از آن چه می خواهند ساخته شود در ذهن دارند. این کار بر عهده شما است که ایده آن ها را به بهترین شیوه ممکن اجرا کنید. دانستن خواسته های اصلی مشتری باعث می شود کار شما در مرحله بازبینی ساده تر باشد و همچنین انجام پروژه وقت کمتری بگیرد.
بیشتر بخوانید: موشن گرافیک چیست ؟
بنابراین لازم است پیش از شروع کار با مشتری خود گفتگوی جامعی داشته باشید. از آن ها بپرسید چه ایده ای دارند؟ تا چه اندازه اجازه می دهند خلاقیت شخصی خود را در پروژه اعمال کنید؟ همچنین در نظر داشته باشید که ایده های مشتری همیشه برای تولید موشن گرافیک مناسب نیست. پس این کار بر عهده شما است که ایده های مشتری را بشنوید و بر اساس آن پیشنهاداتی را ارائه دهید که برای ساخت موشن گرافیک مناسب تر است.
2. پیش از شروع کار برنامه ریزی کنید
وقتی پروژه ای را پذیرفتید پیش از آن که یکی از نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک را باز کنید و بلافاصله شروع به کار کنید، برنامه ریزی نمایید. می توانید ایده های اولیه خود را ابتدا به صورت استوری بورد و طراحی های دستی روی کاغذ پیاده کنید. ایده های مختلف را از پیش طرح ریزی کنید تا در مرحله اجرا بدانید کدام ایده مناسب تر است. تولید موشن گرافیک حرفه ای کار سنگین و زمان بری است و ممکن است لازم باشد در طول ساخت پروژه با آزمایش و خطا بهترین ایده های ممکن را پیدا کنید. بنابراین برای صرفه جویی در وقت بهتر است این آزمایش و خطا بیش تر روی کاغذ انجام شود تا در نرم افزار افتر افکت.
دفعه بعد که قصد انجام پروژه ساخت موشن گرافیک را داشتید پیش از باز کردن نرم افزار اطمینان حاصل کنید که می دانید قرار است چه موضوعی را به چه شیوه ای بسازید. برنامه ریزی دقیق و داشتن یک بینش کلی از پروژه به صرفه جویی در زمان ساخت موشن گرافیک کمک شایانی می کند.
بیشتر بخوانید: دوره تخصصی موشن گرافیک
3. برای صرفه جویی در زمان ساخت موشن گرافیک از افکت های دو بعدی استفاده کنید
طراحی های گرافیکی سه بعدی به عنصری جدایی ناپذیر از موشن گرافیک تبدیل شده است. با این وجود نیازی نیست که از آن در تمام پروژه های خود استفاده کنید. البته که با نرم افزارهای ساخت انیمیشن سه بعدی می توان افکت های فوق العاده ای خلق کرد ولی این کار به زمان زیادی جهت ساخت و رندرگرفتن نیاز دارد. گاهی استفاده از افکت های سه بعدی برای تولید موشن گرافیکی با هدف خاص ضروری است و گاهی نیز نیازی نیست حتماً از آن استفاده شود.
اگر برنامه فشرده ای دارید سعی کنید این افکت های سه بعدی چشم نواز را حذف کنید. نرم افزارهای ساخت جلوه های ویژه (VFX) نظیر افتر افکت به آسانی می تواند افکت های دو بعدی بسازد که بسیار خوب به نظر برسند و در عین حال به زمان کم تری برای ساخته شدن نیاز داشته باشند.
4. یک ساختار نامگذاری مناسب داشته باشید
فرقی نمی کند که از چه نرم افزاری برای تولید موشن گرافیک استفاده می کنید، اگر لایه ها و قطعات تشکیل دهنده موشن گرافیک را از همان شروع کار به خوبی نامگذاری نکنید با پیشرفت پروژه دچار سردرگمی خواهید شد. بدون یک ساختار نامگذاری مناسب مجبور می شوید که مدام در دریایی از لایه ها و بخش های مختلف بالا و پایین بروید تا لایه مورد نظرتان را پیدا کنید. به جای این که در کوتاه مدت با ساختن لایه های بدون نام در زمان صرفه جویی کنید، کمی وقت را به نامگذاری مناسب هر لایه با توجه به نقشی که آن لایه دارد اختصاص دهید. این کار نه تنها در آینده روند کار شما را سریع تر و آسانتر خواهد کرد، بلکه این کار در صورتی که با یک تیم کار می کنید و باید ادامه کار خود را به شخص دیگری بسپارید نیز مفید خواهد بود.
نظرات ارزشمند شما