۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

گرافیک سنتی چیست؟ - با انواع هنرهای بصری غیر رایانه ای آشنا شوید


پیشینه گرافیک سنتی به ابتدای تاریخ بشریت باز می گردد. هنرهای بصری انسان های نخستین از نقاشی روی دیواره غارها گرفته تا مجسمه های ساخته شده از سنگ و چوب است.






آموزش
  • 5 دقیقه
  • 5104نفر

گرافیک سنتی چیست؟ - با انواع هنرهای بصری غیر رایانه ای آشنا شوید

پیشینه گرافیک سنتی به ابتدای تاریخ بشریت باز می گردد. نمایش هنرهای بصری انسان های نخستین از نقاشی روی دیواره غارها تا مجسمه های ساخته شده از سنگ و چوب را شامل می شد. قدمت قدیمی ترین نقاشی های یافته شده توسط باستان شناسان به 32000 سال پیش باز می گردد. هنر گرافیک از ابتدای پیدایش انسان شیوه ای برای بیان نفس و خلاقیت بوده است.

آشنایی با گرافیک سنتی

از گذشته میان گرافیک سنتی و هنرهای تزیینی (صنایع دستی) مثل شیشه گری، کار با سرامیک و پارچه و... تمایز وجود داشته است. گرافیک سنتی در گذشته شامل طراحی، نقاشی، چاپ روی کاغذ، چاپ فلزی و تصویرسازی می شد. با این حال در طول قرن بیستم و بیست و یکم با اختراع دوربین عکاسی، عکاسی نیز به مجموعه هنرهای بصری سنتی اضافه شد. در ادامه با انواع هنرهای بصری غیر رایانه ای و ابزارهای خلق آن ها آشنا می شویم.

طراحی

ابتدایی ترین و اساسی ترین نوع گرافیک سنتی  طراحی است. طراحی یعنی استفاده از ابزاری مانند مداد، خودکار یا زغال برای کشیدن خطوط و سایه زدن و در نهایت ایجاد یک تصویر. هنرمندان برای خلق یک طراحی زیبا از دانش هنری خود استفاده می کنند. اصول بنیادین طراحی شامل خط، حجم، فرم و پرسپکتیو است.

نقاشی

نقاشی ها را عموماً با ابزاری که به کمک آن خلق شده اند توصیف می کنند. به عنوان مثال در حراجی های نقاشی اصطلاحاتی نظیر "نقاشی رنگ روغن" ، "آبرنگی" و "میکس مدیا" بسیار به گوش می خورند. این شیوه توصیف نقاشی ها تبدیل به یک استاندارد جهانی برای تشخیص انواع مختلف این نوع گرافیک سنتی شده است. بسیاری از هنرمندان و هنردوستان تنها به یک یا دو نوع روش خلق نقاشی علاقه دارند. بعضی از ابزارهای نقاشی عبارتند از:

  •  رنگ روغن

    یکی از متداول ترین ابزارهای خلق نقاشی رنگ روغن است که از رنگ دانه ها و نوعی روغن چسبناک که در مجاورت هوا رطوبتش را از دست می دهد تشکیل شده است. بهترین مزیت استفاده از رنگ روغن برای خلق آثار هنری ویژگی درخشندگی، عمق و دوام آن است که باعث شد ابتدا در قرن نوزدهم در اروپا استفاده از آن رایج شود و سپس به سرعت در سایر نقاط جهان به محبوبیت برسد. نقاشی های رنگ روغن دوران رنسانس به شدت معروف هستند. امروزه نیز رنگ روغن یکی از ابزارهای محبوب هنرمندان گرافیک سنتی است.

    گرافیک سنتی چیست؟ - با انواع هنرهای بصری غیر رایانه ای آشنا شوید

  • تمپرا 

    رنگ تمپرا پیش از ابداع رنگ روغن متداول ترین ابزار برای خلق هنرهای بصری بوده است. تمپرا رنگی است که در مجاورت هوا به سرعت خشک می شود و از ترکیب رنگ دانه ها با نوعی چسب محلول در آب تشکیل شده است. از مزیت های آن دوام بالای آثار هنری خلق شده به وسیله آن است. به طوری که بسیاری از نقاشی های خلق شده با تمپرا در سده های ابتدایی بعد از میلاد مسیح تا به امروز باقی مانده اند.


بیشتر بخوانید: گرافیک رایانه ای چیست ؟


  • پاستل

    این نوع ابزار نقاشی به علت کیفیت رنگ و شفافیت خاصش طرفداران مخصوص به خود را دارد. پاستل برخلاف سایر ابزارهای نقاشی به شکل تکه های پودری که ترکیبی از رنگ دانه و چسب هستند عرضه می شود. به دلیل این حالت پودری پاستل یکی از ویژگی های آن قابلیت پخش شدن روی سطوح است که اگر توسط یک هنرمند ماهر اجرا شود تصاویر زیبا و منحصربفردی را می توان با آن خلق نمود.

    با این حال آثار هنری خلق شده با پاستل بسیار حساس و آسیب پذیر هستند و برای حفظ آن باید حتماً از قاب هایی با رویه شیشه ای و اسپری فیکساتور استفاده کرد. البته پاستل این مزیت را دارد که با گذر زمان مثل نقاشی رنگ روغن پوسته نمی دهد و ترک نمی خورد.

  • اکریلیک

    اکریلیک نوعی رنگ است که با سرعت بسیار زیادی خشک می شود و از رنگ دانه هایی که در امولسیون پلیمری اکریلیک معلق شده اند تشکیل شده است. این ابزار خلق گرافیک سنتی دارای ویژگی ضد آب بودن است البته پس از آن که در مجاورت هوا خشک شود. اکریلیک پیش از خشک شدن محلول در آب است و با مخلوط کردن رنگ اکریلیک با آب می توان آن را رقیق نمود.

    از آنجا که اکریلیک نسبت به رنگ روغن بسیار سریع تر خشک می شود، برای هنرمندانی که قصد ندارند زمان زیادی را صرف خلق آثار خود کنند مناسب تر است.

  • آبرنگ
    آبرنگ یکی از ابزارهای نقاشی است که از رنگ دانه های معلق در ماده محلول در آب ساخته شده است. آبرنگ  به علت کیفیت شفاف و روان آن طرفداران مخصوص به خود را دارد. از آن جا که تکنیک استفاده از آبرنگ بسیار متفاوت با رنگ روغن است، هنرمندان معمولاً یکی از این دو ابزار را برای حرفه ای شدن انتخاب می کنند. در کشورهای شرق آسیا گاهی هنرمندان به جای قلمو از انگشتان خود برای کشیدن نقاشی آبرنگ استفاده می کنند.

گرافیک سنتی چیست؟ - با انواع هنرهای بصری غیر رایانه ای آشنا شوید

کاریکاتور

کاریکاتور تصویر تغییر شکل یافته و اغراق شده از یک شخص یا موضوع است که بر ویژگی های خاص آن موضوع، عیب ها یا نکات جالب آن تاکید می کند. ولی در عین حال شباهت میان آن شخص و کاریکاتورش حفظ می شود. کاریکاتور را می توان ترکیبی از تکنیک های طراحی و نقاشی دانست که به طور سنتی با مداد، مداد رنگی، پاستل و غیره خلق می شود. البته امروزه کاریکاتوریست ها از نرم افزارهای گرافیک دیجیتال نیز برای خلق کاریکاتور بهره می برند.

اولین نشانه های کاریکاتور به قرن 17 باز می گردد. در آن زمان هنرمندان از کاریکاتور برای بیان افکار و باورهایی بهره می بردند که اغلب سانسور می شدند. گاهی نیز از کاریکاتور برای مسخره کردن افراد معروف استفاده می شد که امروزه هم همین طور است.


بیشتر بخوانید: هنر کاریکاتور چیست؟


عکاسی

کلمه فوتوگراف به معنی عکس از ترکیب دو کلمه "فوتو" به معنی نور و "گراف" به معنی داده است. هر عکسی که با دوربین خود می گیرید نمایش دهنده اطلاعاتی است که لنز دوربین از نور بازتاب شده از موضوع عکاسی ثبت کرده است. عکاسی از زمان اختراعش تا به امروز به عنوان یک هنر جا افتاده است. عکاس مانند سایر هنرمندان درک خود از جهان و لحظه های به یادماندنی را ثبت می کند و ایده های خود را به وسیله عکس ها به دیگران منتقل می کند.

 

تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










اولین نظر را شما بذارید

اولین نفری باشید که گفتگو را آغاز میکنید