۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

راهکارهای کاهش استرس در محل زندگی و محیط کار


آیا راهی وجود دارد که در طول روز بتوانیم آرامش خود را حفظ نماییم؟ چگونه می توان راهکارهای کاهش استرس را به کار بست؟ برای پاسخ ادامه مقاله را مطالعه نمایید.






مهارت های زندگی
  • 5 دقیقه
  • 1573نفر

راهکارهای کاهش استرس در محل زندگی و محیط کار

در طول روز عوامل فراوانی باعث ایجاد استرس در ما، چه در محل زندگی و چه در محیط کار می شوند. آیا راهی وجود دارد که در طول روز بتوانیم آرامش خود را حفظ نماییم؟ چگونه می توان راهکارهای کاهش استرس را به کار بست؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات ادامه مقاله را مطالعه نمایید.

1. عوامل حواسپرتی را حذف نمایید

بسیاری از ما در طول روز مورد تقاضاهای ریز و درشت قرار می گیریم. ایمیل ها، تلفن ها، پیام های ناگهانی و کارهای فوری در طول روز حواس ما را مرتباً پرت می نمایند. با وجود آن که گاهی این عوامل از کنترل خارج می شوند، اما شما می توانید پاسخ خود را نسبت به آن کنترل نمایید. می توانید به سه شیوه به این عوامل پاسخ دهید: آن درخواست را بپذیرید، آن را رد کنید یا درخواست ها را بر اساس اهمیت آن اولویت بندی کرده و برای پاسخ دادن به آن برنامه ریزی کنید. بسیاری از این درخواست ها در طول روز و هفته تکرار می شوند و بنابراین می توانید برنامه مشخصی برای آن در نظر بگیرید.

2. روز خود را بر اساس داشتن انرژی و تمرکز برنامه ریزی کنید

بسیاری از ما فکر می کنیم اگر 8 تا 10 ساعت کامل را کار کنیم، به بسیاری از کارهای خود می رسیم. اما کارایی با گذشت زمان و صرف انرژی رو به کاهش می رود و میزان اضطراب افزایش می یابد. یکی از راهکارهای کاهش استرس در این گونه موارد در نظر گرفتن زمان های استراحت کوتاه در طول روز است. پس از 90 دقیقه کار کردن چند دقیقه ای را به قدم زدن، تمرین تنفس عمیق و ورزش های کششی اختصاص دهید تا انرژی از دست رفته خود را تجدید کنید.

3. خوب تغذیه کنید و به اندازه کافی بخوابید

تغذیه بد بر سطح اضطرابی که تجربه می کنید تاثیرگذار است. پزشکان توصیه می کنند که یک رژیم غذایی با قند کم و پروتئین زیاد را در پیش بگیرید و هنگامی که به خانه می روید تلاش کنید عمیق و با کیفیت بخوابید زیرا بدن در طول خواب خود را بازسازی می کند. اگر افکار تشویش آمیز مانع از خوابیدن شما می شوند یا در طول شب بارها از خواب می پرید تلاش کنید با بستن چشم ها و تنفس عمیق به خواب بروید.

4. نگرش خود را نسبت به وقایع اضطراب آور عوض کنید

دیدگاه دلهره آمیز شما نسبت به اتفاقات محل کار یا زندگی تنها تفسیر شما نسبت به آن وقایع است و لزوماً واقعیت عینی ندارد. یکی از راهکارهای کاهش استرس در محل زندگی و محیط کار این است که برای چند لحظه وقایع را به عنوان یک ناظر بیرونی ببینید تا کمتر اتفاقات بد را مربوط به خود برداشت کنید.

5. با تکنیک تنفس دمای بدن خود را کم کنید

هنگامی که احساس ناامیدی یا عصبانیت می کنید، کم کم دمای بدن شما بالا می رود و شما را وادار به یک واکنش تند می کند. یکی از راهکارهای کاهش استرس و کم کردن دمای بدن تکنیک تنفس از راه دهان است: عمل دم را از راه دهان انجام دهید و بازدم را با بینی بیرون دهید. کم کم احساس سرما و خشکی ملایمی را روی زبان خود حس می کنید. با این عمل "خنک شدن" در واکنش شما لحظه ای وقفه ایجاد می شود و فرصت می یابید تا درباره پاسخ خود فکر کنید.

6. روی بالا بردن اعتماد به نفستان کار کنید

بیاموزید که استرس خود را با بالا بردن اعتماد به نفستان کاهش دهید و مدام به دنبال تایید دیگران نباشید. اگر بیش از حد به نظر دیگران راجع به خودتان اهمیت دهید، استرس شما افزایش می یابد. فراموش نکنید که نمی توانید نگرش دیگران نسبت به خود را تحت کنترل در آورید و گاهی این اضطراب باعث می شود به خاطر ترس از قضاوت دیگران در انجام دادن کارها تعلل نمایید. یکی از راهکارهای کاهش استرس این است که تمرکز خود را از نظر دیگران نسبت به کار خود به انجام آن کار معطوف کنید. با این کار احتمال بیش تری وجود دارد که آن ها را تحت تاثیر قرار دهید.

7. اهداف خود را اولویت بندی کنید

با وجود کارهایی که در مهلت معینی باید انجام دهید و اولویت های در حال تغییر ضروری است که مهم ترین کارها را تعریف نماییدو برای اینجام این کار لازم است به روشنی فکر کنید. همچنین در محیط کار لازم است نقش خود را در سازمان درک کنید. اولویت های استراتژیک سازمان و اهداف و توانایی های خود را با هم ادغام نمایید. سپس اولویت ها را بر اساس کارهایی که بیش ترین تاثیر را بر زندگی شما دارند و با اهداف شما در یک راستا هستند مرتب کنید.

تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










اولین نظر را شما بذارید

اولین نفری باشید که گفتگو را آغاز میکنید