۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

برقراری رابطه موثر با کودکان - چگونه با کودکان یک ارتباط خوب برقرار کنیم؟


یکی بهترین تجربه هایی که افراد بزرگسال می توانند برای کودکان پدید آورند گوش دادن به صحبت های آن ها و در نتیجه برقراری رابطه موثر با کودکان است.






مهارت های زندگی
  • 5 دقیقه
  • 1394نفر

برقراری رابطه موثر با کودکان - چگونه با کودکان یک ارتباط خوب برقرار کنیم؟

کودکان دیدگاه خود نسبت به جهان را بر اساس تجربه های روزانه خود شکل می دهند. یکی بهترین تجربه هایی که افراد بزرگسال می توانند برای کودکان پدید آورند گوش دادن به صحبت های آن ها و در نتیجه برقراری رابطه موثر با کودکان است. با این تعاملات روزانه کودکان و بزرگسالان می توانند روابطی برقرار که دانش کودکان از خود و جهان اطراف خود را بالا ببرد. افرادی که مسئولیت نگهداری از کودکان را بر عهده دارند، وظیفه دارند که رابطه ای مثبت و سالم را با کودکان برقرار کرده و حفظ نمایند.

برقراری رابطه موثر با کودکان از رده سنی مختلف

برای برقراری رابطه موثر با کودکان لازم است سبک رفتاری متناسب با سن کودک را در پیش بگیرید. یک رابطه سالم نیاز به درک چگونگی رفتار کودکان در سنین مختلف دارد، دانستن این که موضوعات مورد علاقه آن ها چیست و صحبت کردن از چه چیزهایی برای آن ها جالب است نیز اهمیت اساسی دارد.

نوزادان

نوزادان با صداهای نامفهومی که تولید می کنند، گریه، حرکت دادن کره چشم ها و دست و پا زدن سعی در برقرار کردن ارتباط با جهان اطراف خود دارند. لازم است این نشانه ها را به خوبی درک کنید و به موقع نسبت به آن واکنش دهید:

سعی کنید سریعا به کارهای کودک واکنش نشان دهید. هنگامی که نوزاد گریه می کند به سرعت او را آرام کنید، اگر لبخند زد با لبخند به او پاسخ بدهید و... .

سعی کنید به تلاش های نوزاد برای برقرار کردن ارتباط معنی ببخشید. هنگامی که گریه می کند حین شیر دادن به او درباره شیشه شیر با او حرف بزنید یا هنگامی که می خندد درباره قلقلک دادن به او بگویید.

هنگام بازی با نوزادتان از صدا و حالت های چهره اغراق آمیز استفاده نمایید. این کار توجه نوزاد را جلب می نماید و به او کمک می کند روی برقرار کردن ارتباط با شما متمرکز باقی بماند.

روش منحصر به فردی که نوزاد برای برقرار کردن ارتباط با شما انتخاب می کند را پیدا کنید. بعضی نوزادان ساکت تر هستند و دوست دارند رفتار آدم های اطراف خود را تماشا کنند، بعضی نوزادان هیجان زده تر و فعال تر هستند و علاقه دارند با اطرافیان خود ارتباط بیش تری برقرار کنند. درک کردن رفتار نوزاد به شما کمک می کند تا رابطه موثرتری با آن برقرار نمایید.

کودکان نو پا

کودکان نو پا با ترکیبی از صدا و اشاره، به کار بردن جملات تک کلمه ای و دو کلمه ای، حالت های چهره ناراحت یا شاد و حرکات بدن ارتباط برقرار می کنند. برقراری رابطه موثر با کودکان را با توجه به این نشانه ها و تلاش برای واکنش به موقع دادن به ابراز احساسات آن ها ممکن کنید.

کودکان پیش دبستانی

کودکان پیش دبستانی جملات کاملی می بندند که اغلب از نظر دستوری صحیح است. ممکن است این کودکان در تعریف کردن وقایع داستانی با ترتیب درست مشکل داشته باشند. آن ها دوست دارند از تجربه های گذشته خود تعریف کنند. از نمایش بازی کردن لذت می برند و گاهی درباره دوستان خیالی خود صحبت می کنند. آن ها کم کم ارتباط میان زبان نوشتاری و گفتاری را درک می کنند. برای برقراری رابطه موثر با کودکان می توانید:

از کودک درباره اتفاقاتی که در گذشته تجربه کرده سوال بپرسید. به او کمک کنید که برای توصیف این تجربه ها از لغات جدیدتر و متنوع تری استفاده نماید.

کودک را تشویق کنید تا درباره احساسات خود چه مثبت و چه منفی صحبت کند. درباره علت بروز این احساسات با او صحبت کنید.

با کودک بازی های خلاقانه انجام دهید و او را تشویق کنید تا با تخیل خودش در بازی شرکت کند.

اگر متوجه شدید که کودک مشغول صحبت کردن با خودش است اجازه دهید ادامه دهد. صحبت کردن با خود به کودک کمک می کند تا متمرکز باقی بماند.

تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










اولین نظر را شما بذارید

اولین نفری باشید که گفتگو را آغاز میکنید