۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

آموزش مبانی فتوشاپ - بخش 1 - آشنایی با محیط فتوشاپ


آشنایی با محیط فتوشاپ . فتوشاپ از چه بخش هایی تشکیل شده؟چگونه فایل جدید ایجاد و یا یک فایل را در فتوشاپ باز کنیم؟چگونه در فتوشاپ با بیش از یک تصویر کار کنیم؟






گرافیک کامپیوتری
  • 5 دقیقه
  • 3550نفر

آموزش مبانی فتوشاپ - بخش 1 - آشنایی با محیط فتوشاپ

همانطور که در مقاله " معرفی مبانی آموزش فتوشاپ " صحبت شد، قصد داریم تا آموزشی کامل را در ارتباط با فتوشاپ در اختیار شما قرار دهیم که این مقاله، آشنایی با محیط فتوشاپ ، قسمت اول از بخش مقدماتی آن است. در اینجا قصد داریم تا با ایجاد فایل جدید ، باز کردن تصاویر، محیط فتوشاپ و رابط کاربری آن ، استفاده همزمان از دو یا چند تصویر ، ابزار زوم و ابزار دست آشنا شویم.

ورود به محیط فتوشاپ

پس از باز کردن نرم افزار فتوشاپ ، احتمالا با محیطی مانند تصویر زیر روبه‌رو خواهید شد. البته چون من قبلا از این نرم افزار استفاده کرده ام، بخش Recent Files (فایل های اخیرا باز شده) متفاوتی دارم.

 

ایجاد فایل جدید

در محیط فتوشاپ با انتخاب گزینه New و یا استفاده از میانبر Ctrl+N میتوانید یک فایل جدید و خالی باز کنید. در پنجره باز شده یا از قسمت شماره 1، باید سایز های پیشفرض موجود را دیده و انتخاب کنید و یا از قسمت شماره 2، سایز و ویژگی های دلخواه خود را انتخاب نمایید. در اینجا:

بخش قرمز رنگ مشخص کننده طول و ارتفاع صفحه باز شده ،

بخش سبز رنگ مشخص کننده واحد اندازه گیری استفاده شده ،

بخش سفید مشخص کننده عمودی و یا افقی بودن تصویر ،

بخش آبی مشخص کننده رزولوشن صفحه جدید ،

بخش قهوه‌ای مشخص کننده Color mode و تعداد بیت های تصویر ( که در آموزش های آتی در ارتباط با انواع و کاربرد آن ها بیشتر صحبت خواهیم کرد) ،

و بخش بنفش رنگ مشخص کننده رنگ پس زمینه تصویر هستند.

 

باز کردن فایلهای موجود

با انتخاب گزینه Open و یا میانبر Ctrl+O، میتوانید تصاویر و فایل های فتوشاپی که قبلا روی آن ها کار کرده‌ و یا دانلود کرده اید را باز کنید. برای این کار باید به آدرس فایل مورد نظر رفته، آن را انتخاب کرده و بر روی Open کلیک کنید.

 

محیط فتوشاپ

منوها

از هر دو روش بالا ( باز کردن فایل جدید و یا موجود) به محیطی به مانند زیر خواهید رسید. در بخش بالایی (سبز رنگ) منوهای مختلف موجود در برنامه را میبینید که هر کدام نام مشخص داشته و مجموعه ای از امکانات مرتبط را در خود جای میدهند.

نوار ابزارها

در سمت چپ محیط فتوشاپ (رنگ قرمز) نیز میتوانید ابزارهای موجود در فتوشاپ را ببینید که به آن نوار ابزار گفته میشود. در بین ابزارهای موجود در این قسمت، برخی دارای یک فلش کوچک در کنار خود هستند. این فلش به معنای این است که در آن خانه چندین ابزار مرتبط دیگر نیز وجود دارد که میتوانید آن ها را انتخاب کنید. (تقریبا همه ابزار ها مثل ابزار Hand از این قابلیت پشتیبانی میکنند به جز ابزار زوم ) برای این کار یا باید بر روی آن ها کلیک کرده و نگه داریم و یا بر روی آن ها راست کلیک کنیم.

نوار تنظیمات

پس از انتخاب هر ابزار مشاهده میکنید که در بخش زیرین منوها، (بخش زرد رنگ) میتوانید اطلاعات و امکانات بیشتری را در خصوص ابزار انتخاب شده مشاهده کنید که به آن نوار تنظیمات گفته میشود.

بوم

همچنین در وسط تصویر نیز بوم نرم افزار وجود داشته که تصویر شما در آن نمایش داده میشود.

نوار Status info

در زیر این بخش، نوار Status info (قهوه‌ای رنگ) قرار داشته که در ابتدا اطلاعاتی را درباره حجم فایل به شما میدهد. با کلیک و نگه داشتن بر روی این قسمت میتوانید اطلاعات بیشتری مانند طول و ارتفاع تصویر، Color mode و همچنین رزولوشن تصویر را ببینید. در کنار این اطلاعات یک فلش کوچک هم قرار دارد که اطلاعات دیگری که قابل نمایش در این قسمت هستند را به شما نشان داده که میتوانید آن ها را انتخاب کنید.

پنل ها

در سمت راست تصویر هم ( آبی رنگ ) پنل های متنوع محیط فتوشاپ قرار دارد که در آموزش های آتی به طور کامل در رابطه با آن ها صحبت خواهیم نمود.

 

شخصی سازی

در قسمت های بعدی آموزش فتوشاپ بیشتر در ارتباط با شخصی سازی کامل محیط فتوشاپ صحبت خواهیم کرد و در اینجا تنها در حد تغییر تم و رنگ های به کار رفته پیش خواهیم رفت.

تغییر تم

برای تغییر تم محیط فتوشاپ به منو Edit، بخش Preferences رفته و interface را انتخاب میکنیم.

 

در قسمت قرمز رنگ میتوانید رنگ تم کلی نرم افزار را انتخاب کنید. ( به یاد داشته باشید که بهترین رنگ، رنگ پیشفرض نرم افزار بوده و باقی رنگ ها خستگی را در چشم بیشتر خواهند کرد.)

قسمت سبز رنگ، مشخص کننده رنگ انتخاب است؛ مثلا در همین پنجره، گزینه Interface رنگ متفاوتی با بقیه گزینه ها دارد.

در قسمت زرد رنگ میتوانید رنگ های مورد نظر خود را برای هر قسمت از نرم افزار و همچنین نوع حاشیه آن ها را تعیین کنید.

قسمت آبی رنگ هم مشخصات مربوط به ظاهر متن های موجود در محیط فتوشاپ است. مثلا اولین بخش زبان رابط کاربری و دومین بخش اندازه نوشته های رابط کاربری را مشخص میکنند. ( البته تغییرات در این بخش وقتی اعمال خواهند شد که نرم افزار را مجددا باز کنید.)

 

همچنین شاید بخواهید تنها رنگ پشتِ بومِ کار را تغییر دهید. برای این کار باید بر روی آن راست کلیک کرده و از منوی باز شده رنگ مورد نظر را انتخاب کنید. و یا از قسمت Select Custom Color، بوم را به رنگ دلخواه خود درآورید.

 

ریست کردن محیط ها و ابزارها

محیط فتوشاپ تنها محدود به نوع پیش فرض نمیشود و میتوانید محیط های مرتبط با کار خود را از علامت پنجره کوچکی که در گوشه تصویر وجود دارد، انتخاب کنید. همچنین تک تک این محیط ها را میتوانید برای خود شخصی سازی کنید. در این آموزش ما از محیط اصلی فتوشاپ به نام Essentials استفاده میکنیم. برای این که در طی آموزش محیط یکسانی داشته باشیم، بهتر است پس از انتخاب این محیط، بر روی Reset Essentials کلیک کرده تا اگر تغییراتی را در این محیط ایجاد کرده اید، آن را به حالت پیش فرض ببرد.

 

پس از این کار ممکن است پنل هایی برای شما باز شود که از آن ها استفاده نمیکنید. مثلا در این جا پنل Libraries باز شده است که برای بستن آن کافیست بر روی علامت سه خطی که در بالای آن قرار دارد کلیک کرده و Close را انتخاب نمایید.

 

همچنین بهتر است ابزار های خود را نیز به حالت پیشفرض تغییر دهید. برای این کار بر روی علامت ابزاری که باز است ( در نوار تنظیمات) راست کلیک کرده و Reset All Tools را انتخاب نمایید. البته در آینده اگر ابزاری برای شما آن طور که باید کار نمیکند میتوانید آن را انتخاب کرده و با انتخاب Reset Tool، آن را به تنظیمات پیش فرض برگردانید.

 ریست کردن ابزارهای فتوشاپ ریست کردن ابزارهای فتوشاپ

 

کار کردن با بیش از یک عکس

شاید نیاز داشته باشید تا با بیش از یک تصویر کار کنید. برای این کار در پنجره باز کردن فایلها، با نگه داشتن کلید Ctrl،   عکسهای مورد نظر را انتخاب و بر روی Open کلیک کنید.

 

محیط فتوشاپ در این حالت عکس ها را با تب های مختلف به صورت زیر نشان میدهد که با نگه داشتن و کشیدن تب ها به جلو و عقب دیگری، میتوان ترتیبشان را عوض کرد.

 مدل نمایش Tile All Vertically مدل نمایش Tile All Vertically 

 

همچنین اگر بخواهیم عکس ها را کنار هم ببینیم باید به منو Window و قسمت Arrange برویم. در اینجا میتوان از قسمت های مشخص شده به گونه های متنوع تصاویر را در کنار هم نمایش داد. (برخی گزینه ها به دلیل این که در اینجا تنها دو تصویر باز هستند، قابل انتخاب نیستند.)

 

برای مثال در این جا گزینه اول را انتخاب میکنیم که نتیجه به مانند تصویر زیر خواهد بود.

 مدل نمایش Tile All Vertically مدل نمایش Tile All Vertically 

 

اگر هم بخواهیم شیوه نمایش را به صورت پیشفرض برگردانیم باید دوباره به قسمت Arrange رفته و گزینه Consolidate all to tabs را انتخاب کنیم.

دیگر نکات مربوط به تب ها

در محیط فتوشاپ میتوانید تب ها را با کشیدن و رها کردنشان در فضای خالی، آزاد کنید. این کار میتواند مثلا برای نمایش آن ها در یک صفحه نمایش ثانویه مفید باشد.

 جدا کردن تب ها از نوار بالا جدا کردن تب ها از نوار بالا

 

همچنین میتوانید از میانبر های Ctrl+tab استفاده کرده و بین تب های موجود جابه‌جا شوید.

برای بستن این تب ها هم میتوانید از منوی File گزینه Close و یا Close All tabs را انتخاب کنید و یا از میانبرهای Ctrl+W یا Alt+Ctrl+W استفاده نمایید.

 

 

ادامه آموزش مقدماتی فتوشاپ را در مقاله بعدی دنبال کنید!

صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










اولین نظر را شما بذارید

اولین نفری باشید که گفتگو را آغاز میکنید