در مقاله گذشته با محیط فتوشاپ آشنا شدیم. در این قسمت از مقالات آموزش فتوشاپ قصد داریم تا روش های مختلف زوم در فتوشاپ مثل ابزار Zoom و همچنین روشهای جابجایی در فتوشاپ مثل ابزار Hand را با هم بررسی کنیم.
روش های زوم در فتوشاپ
منوی View برای زوم در فتوشاپ
اولین روش برای زوم در فتوشاپ با استفاده از منوی View انجام میشود. در این منو میتوانید از Zoom in برای زوم مثبت ( بزرگنمایی ) ، از Zoom out برای زوم منفی ( کوچکنمایی ) ،از Fit on screen برای پر کردن صفحه توسط تصویر و از 100% برای رفتن به زوم صددرصد استفاده کنید.

میانبرهایی برای زوم در فتوشاپ
روش دیگر برای زوم در فتوشاپ، همان ساده شده روش قبلی است. به این صورت که برای انجام همان کار ها به ترتیب از میانبر های Ctrl همراه با + برای زوم مثبت، از میانبر Ctrl به همراه - برای زوم منفی، از Ctrl+0 برای Fit on screen و از Ctrl+1 برای زوم 100% استفاده میشود. ( حتما این میانبر ها را به خاطر سپرده و از آن ها استفده کنید، چرا که بسیار پر کاربرد هستند و کار را برای شما بسیار راحت میکنند.)
مثلا در اینجا از Ctrl+1 برای زوم 100% استفاده کرده ایم.

همچنین با استفاده از Ctrl+0 میتوانیم کل تصویر را در قاب نرم افزار ببینیم. این کار گاهی اوقات به درصد زوم های عجیبی منجر میشود که ممکن است مشکلاتی را در تصاویر به وجود آورد. مثلا در این باعث درصد زوم 69.84% شده که برای رفع این مشکل بهتر است بر روی درصد موجود در Status info کلیک کرده و یک درصد نزدیک و رُند را وارد نماییم. ( البته مشکلات در حدی نیست که برای کار شما ایجاد مشکل کند و این کار ضرورت زیادی ندارد.)

ابزار Zoom
روش دیگر برای زوم در فتوشاپ استفاده از ابزار Zoom است. برای دسترسی به این ابزار یا میتونید از نوار ابزار آن را انتخاب کنید و یا با فشردن دکمه Z بر روی کیبورد خود، این ابزار را باز کنید. استفاده از این ابزار نیز روش های متفاوتی دارد که در ادامه به آن ها میپردازیم:
- اگر با این ابزار بر روی تصاویر کلیک کنید، عملی مانند استفاده از Zoom in موجود در منوی View انجام میشود. برای استفاده از Zoom out نیز یا میتوانید از قسمت مشخص شده به رنگ سبز در تصویر زیر نوع ذره بین را تغییر داده و یا در حالت عادی با نگهداشتن دکمه Alt، نوع ذره بین را موقتا تغییر دهید و با آن بر روی تصویر کلیک کنید.

- با کلیک و نگهداشتن بر روی یک نقطه توسط ابزار Zoom ، میتوانید قابلیتی به نام Animated zoom را فعال کنید. این کار باعث میشود تا فتوشاپ در نقطه مورد نظر آنقدر زوم کند تا به سطح پیکسل برسد. در این جا هم با نگهداشتن Alt میتوان کوچکنمایی را انجام داد.

- روش آخر برای استفاده از ابزار Zoom نیز این گونه است که اگر بر روی تصویر کلیک کنید و آن را به راست بکشید، Zoom in و اگر به چپ بکشیم، Zoom out فعال خواهد شد.
در تمام این روشها و روشهای بعدی، بعد از زوم شما تنها میتوانید قسمتی از تصویر را ببینید که قابلیت جابجایی در فتوشاپ (Scroll) و ابزار Hand در اینجا میتواند برای دیدن باقی تصویر و جابجایی بر روی تصویر به شما کمک کند. این قابلیت را جلوتر توضیح خواهیم داد.
پنل Navigator
بعد از ابزار Zoom ، نوبت به استفاده از پنل Navigator میرسد که میتوانید آن را از منوی Window فعال کنید.

این پنل تصویر را به همراه یک نوار و درصد در زیر آن به شما نشان میدهد که با استفاده از آن ها میتوانید بر روی تصویر زوم کنید.

وقتی با پنل Navigator بر روی تصویر زوم میکنید، این پنل محدوده نشان داده شده به شما را از طریق یک مستطیل قرمز رنگ نشان میدهد که میتوانید این مستطیل را گرفته و بر روی قسمت مورد نظر خود قرار دهید.

آخرین روش برای زوم در فتوشاپ
روش دیگر برای این کار این گونه است که برای استفاده از Fit on screen و 100% زوم، باید به ترتیب بر روی ابزار Hand و ابزار Zoom دو بار کلیک کنید.
استفاده ابزار Zoom در دو فایل جدا
از مقاله پیشین به یاد دارید که با استفاده از منوی window و قسمت Arrange، دو پرونده را در کنار هم مشاهده کنید. در اینجا از این روش استفاده میکنیم که مشاهده میکنید این دو تصویر دارای درصد زوم های متفاوت هستند. برای یکسان کردن درصد زوم آن ها باید ابتدا بر روی عکس با درصد مطلوب کلیک کنید.
سپس باز هم به قسمت Arrange در منوی window رفته و بر روی Match Zoom کلیک میکنیم.

چون تصویر اتخابی من دارای درصد زوم 50% بود، حالا هر دو تصویر دارای همین درصد هستند. البته تفاوتی که در نمایش آن ها وجود دارد به دلیل متفاوت بودن سایز این دو تصویر است و ربطی به زوم ندارد.

همچنین اگر بخواهیم با استفاده از ابزار Zoom به طور همزمان بر روی دو تصویر زوم کنیم، باید پس از انتخاب این ابزار، گزینه Zoom All Windows را فعال کرده و بر روی یکی از تصاویر کلیک کنیم تا هر دو دچار بزرگنمایی شوند.

اگر هم نخواهیم Zoom All Windows را به طور جدا فعال کنیم، کافیست در ابزار Zoom، کلید Shift را نگهداشته تا این قابلیت به طور موقت فعال شود.
ابزار Hand و روش های جابجایی در فتوشاپ
معمولا از ابزار Hand وقتی استفاده میشود که بر روی تصویر زوم کرده ایم و میخواهیم قسمت دیگر از تصویر را با همان درصد زوم ببینیم و نیاز به جابجایی در فتوشاپ داریم. برای این کار کافیست یا ابزار Hand را از نوار ابزار انتخاب، یا با فشردن دکمه H بر روی کیبورد خود آن را فعال کنید. همچنین روشی محبوب تر برای استفاده از این ابزار این گونه است که در تمام پنجره ها و ابزار هایی که در آن میتوانید عکس را ببینید، با نگهداشتن کلید Space و استفاده از موس، میتوانید موقتا به این ابزار دست پیدا کنید.

استفاده از ابزار Hand در دو فایل جدا
استفاده از این ابزار در این حالت کاملا مشابه با ابزار Zoom است. به این صورت که میتوان با فعال کردن Scroll All Windows، دو تصویر را همزمان تکان داد. همچنین این قابلیت را میتوان با نگهداشتن کلید Shift در ابزار Hand، به طور موقت فعال کرد.

ادامه آموزش مقدماتی فتوشاپ را در مقاله بعدی دنبال کنید!
قسمت قبلی مقاله را هم میتوانید از اینجا بخوانید!
نظرات ارزشمند شما