همان طور که در بخش اول مقاله آموزش نرم افزار افتر افکت اشاره شد، برای ساخت انیمیشن لازم است مشخصات (properties) هر یک از لایه ها را در هر فریم کلیدی تعیین کنیم.
مشخصاتی که می توانیم در نرم افزار افتر افکت تغییر دهیم عبارتند از: موقعیت مکانی، شفافیت، اندازه و چرخش. با تعیین یک فریم کلیدی روی تایم لاین و سپس تعیین کلید دوم روی نقطه دیگری از تایم لاین و تغییر وضعیت جسم می توانیم یک انیمیشن ساده بسازیم.
موقعیت مکانی Position
بیایید ساخت انیمیشن در افتر افکت را با تغییر موقعیت مکانی شروع کنیم. در حالی که لایه شکل شما در پنل لایه ها در حالت انتخاب قرار دارد کلید P را فشار دهید. با این کار مشخصات موقعیت مکانی آن جسم در زیر لایه اش ظاهر می شود. همچنین با کلیک روی مثلث سفید کنار لایه می توانید به تمام مشخصات آن دسترسی داشته باشید.
قبل از تعیین اولین فریم کلیدی ابتدا جسم را با کمک ابزار انتخاب (با کلید میانبر حرف V) به خارج از صفحه می کشیم. اولین فریم کلیدی را با کلیک بر روی علامت ساعت در کنار Position تعیین می کنیم. محیط نرم افزار افتر افکت شما در این مرحله باید به صورت زیر به نظر برسد:
نشانگر زمان را در تایم لاین به اندازه نیم ثانیه جلوتر ببرید و دوباره شکل را انتخاب کرده و آن را به سمت دیگر صفحه ببرید. متوجه می شوید که یک فریم کلیدی به صورت خودکار ایجاد می شود. همچنین یک مسیر نقطه چین را مشاهده خواهید نمود که نشان می دهد موقعیت شکل چگونه تغییر کرده است. با فشردن کلید space انیمیشنی که ساخته اید را تماشا کنید.
این بار علامت شاخص را به ثانیه دوم (02s) ببرید و روی آیکون اضافه کردن فریم کلیدی (علامت لوزی شکل در سمت چپ position در پنل لایه ها) کلیک کنید. با این کار فریم کلیدی سوم بدون تغییر وضعیت شکل ایجاد می شود. اگر در موشن گرافیک خود نیاز داشتید شکل برای چند ثانیه ثابت بماند و دوباره حرکت کند می توانید با اضافه کردن فریم کلیدی بدون تغییر وضعیت تا ثانیه مورد نظر این کار را انجام دهید.
بیش تر بخوانید: اصطلاحات کاربردی نرم افزار افتر افکت
اضافه کردن ایزینگ (Easing)
ایزینگ شتاب حرکت شکل انیمیت شده را از یک فریم کلیدی به فریم کلیدی دیگر تعیین می کند. می توانید با easy ease شروع حرکت و پایان حرکت شکل را وقتی به فریم کلیدی انتخاب شده می رسد، نرم تر و آهسته تر کنید.
برای اعمال ایزینگ روی علامت لوزی شکل فریم کلیدی راست کلیک کرده و Easy Ease را انتخاب کنید. می بینید که آیکون فریم کلیدی به شکل ساعت شنی در می آید. برای آن که تاثیر ایزینگ را بهتر مشاهده نمایید. مجدداً روی آیکون همان فریم کلیدی که اکنون به صورت ساعت شنی درآمده راست کلیک کنید و Keyframe Velocity را انتخاب کنید. در زیر Incoming Velocity عدد Influence را به 100% برسانید. با این کار سرعت شکل هنگام نزدیک شدن به این فریم کلیدی زیاد می شود.
می توانید روی یک فریم کلیدی دیگری همین تغییرات را برای Outgoing Velocity انجام دهید. با این کار سرعت شکل هنگام شروع حرکت از فریم کلیدی آهسته است و رفته رفته به سرعت آن اضافه می شود.
خروجی گرفتن از پروژه در نرم افزار افتر افکت
برای خروجی گرفتن به مسیر Composition>Add to Render Queue بروید. با این کار پنل صف خروجی در پایین محیط نرم افزار ظاهر می شود. پس از آن که تنظیمات خروجی و مکان آن (Output To) را تعیین کردید روی دکمه Render در سمت راست پنل کلیک کنید.
می توانید طول مدت ویدیو را با تغییر Time Span در پنل خروجی و در تنظیمات رندر تعیین کنید. طول ویدئو می تواند به اندازه طول کل کامپوزیشن یا تنها به اندازه طول انیمیشن ساخته شده (Work Area) باشد.
پس از آموزش نرم افزار افتر افکت به صورت مقدماتی می توانید با برخی اصطلاحات کاربردی در نرم افزار افتر افکت آشنا شوید.
نظرات ارزشمند شما