۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

10 تکنیک تصمیم گیری برتر که می توانید در انتخاب های خود به کار ببرید


در دنیای کسب و کار تصمیم گیری نقشی حیاتی را بازی می کند. گاهی گرفتن یک تصمیم کلیدی می تواند کسب و کار را به کلی ورشکست کند






مهارت های زندگی
  • 5 دقیقه
  • 2551نفر

10 تکنیک تصمیم گیری برتر که می توانید در انتخاب های خود به کار ببرید

در دنیای کسب و کار تصمیم گیری نقشی حیاتی را بازی می کند. گاهی گرفتن یک تصمیم کلیدی می تواند کسب و کار را به کلی ورشکست کند یا آن را تبدیل به تجارتی سود آور نماید. در این مقاله 10 تکنیک تصمیم گیری برتر را بر می شماریم تا با کمک آن بتوانید فرآیند انتخاب و تصمیم گیری را به شیوه ای کارا اجرا نمایید و بهترین تصمیم ممکن را اتخاذ کنید.

تکنیک تصمیم گیری شماره 1: تحلیل حاشیه ای

از این تکنیک تصمیم گیری برای یافتن میزان بیش تر شدن خروجی در صورت افزودن یک متغیر (مثل مواد خام اولیه، دستگاه و نیروی کار) استفاده می شود. در کتاب اقتصاد پاول ساموئلسون تحلی حاشیه ای به عنوان خروجی اضافه ای که در اثر اضافه کرردن یک واحد از یک متغیر و ثابت بودن سایر متغیرها تعریف شده است. تحلیل حاشیه ای به خصوص زمانی کاربرد دارد که می خواهیم گزینه های مختلف را در فرآیند تصمیم گیری ارزیابی نماییم.

تکنیک تصمیم گیری شماره 2: تحلیل مالی

این ابزار تصمیم گیری برای تخمین میزان سودآوری یک سرمایه گذاری، حساب کردن دوره بازگشت سرمایه (دوره ای که میزان درآمد با هزینه کلی سرمایه گذاری برابر می شود) و میزان درآمدها و هزینه ها استفاده می شود.

تکنیک تصمیم گیری شماره 3: تحلیل نقطه سر به سر

این ابزار به شما کمک می کند تا گزینه های مختلف را بر مبنای قیمت، هزینه ثابت و هزینه متغیر به ازای هر واحد مورد بررسی قرار دهید. تحلیل نقطه سر به سر معیاری برای حساب کردن میزان فروش ضروری برای پوشش تمام هزینه های ثابت تعریف شده است. با کمک این تکنیک می توانید نفطه سر به سری کلی کسب و کار و همچنین نقطه سر به سر تک تک محصولات را به دست آورید. در نقطه سر به سر درآمد کل برابر با هزینه کل است و سود برابر با صفر است.

تکنیک تصمیم گیری شماره 4: تحلیل نسبت ها

تحلیل نسبت ها یک ابزار حسابداری برای تفسیر اطلاعات حسابداری است. نسبت ها رابطه میان دو متغیر را تعریف می کنند. نسبت های مالی پایه هزینه ها و درآمدهای یک دوره مشخص را با هم مقایسه می کنند. هدف از تکنیک تحلیل نسبت ها تفسیر صورت های مالی برای تعیین نقاط قوت و ضعف یک کسب و کار و همچنین سابقه عملکرد و وضعیت مالی فعلی است.

تکنیک تصمیم گیری شماره 5: تکنیک های تحقیق در عملیات

یکی از مهم ترین ابزارهای تصمیم گیری موجود تکنیک تحقیق در عملیات نام دارد. این تکنیک شامل به کارگیری روش های ریاضی در فرآیند تصمیم گیری است. هنگام استفاده از این تکنیک، تصمیم گیرنده از ابزارهای علمی، منطقی و ریاضیاتی برای دستیابی به راه حل های واقع گرایانه برای مسائل است. چندین تکنیک تحقیق در عملیات در طول سالهای گذشته توسعه یافته است.

10 تکنیک تصمیم گیری برتر که می توانید در انتخاب های خود به کار ببرید

تکنیک تصمیم گیری شماره 5: برنامه ریزی خطی

برنامه ریزی خطی یک تکنیک ریاضیاتی مورد استفاده در فرایند تصمیم گیری است. این تکنیک شامل اختصاص بهینه منابع کمیاب یا محدود یک سازمان برای دستیابی به یک هدف مشخص است. کلمه "خطی" بیان می کند که رابطه میان متغیرهای مختلف متناسب است.

کلمه "برنامه ریزی" بیانگر توسعه یک مدل ریاضی مشخص برای بهینه سازی خروجی ها هنگامی که منابع کمیاب هستند است. برای اجرای این تکنیک باید دو یا چند فعالیت در فرآیند تصمیم گیری بر سر منابع محدود با یکدیگر رقابت نمایند و تمام نسبت های آن ها نیز خطی باشند.

تکنیک تصمیم گیری شماره 7: روش صف انتظار

این تکنیک یکی از روش های تحقیق در عملیات است که از ریاضیات برای متعادل کردن خدمات ارائه شده و صف های انتظار استفاده می کند. صف های انتظار هنگامی رخ می دهند که تقاضا برای خدمت از ظرفیت خدمت رسانی بیش تر باشد.

از آن جا یک تعادل کامل میان عرضه و تقاضا قابل دستیابی نیست، مشتریان لازم است در صف انتظار برای خدمت باقی بمانند (تقاضای بیش از حد) یا واحدهای خدمت رسانی باید در انتظار ورود مشتریان باقی بمانند (عرضه بیش از حد).

هنگامی که صف انتظار بیش از حد طولانی باشد و مشتریان باید برای مدتی طولانی در صف انتظار باقی بمانند، دچار نارضایتی می شوند و دیگر از خدمات شرکت استفاده نخواهند کرد. از سوی دیگر برای شرکت به صرفه نخواهد بود که واحدهای خدمت رسانی را همیشه در حالت آماده باش قرار دهد. بنابراین لازم است تعادلی میان این دو برقرار شود که این کار با تکنیک صف انتظار ممکن می شود.

تکنیک تصمیم گیری شماره 8: تئوری بازی

تئوری بازی تکنیکی سیستماتیک و پیشرفته است که رقبا را قادر می سازد استراتژی های منطقی برای دستیابی به اهدافشان اتخاذ کنند. این تکنیک نگرش های مفیدی را در موقعیت های رقابتی فراهم می کند. این تکنیک تصمیم گیری شامل انتخاب بهترین استراتژی با در نظر گرفتن گزینه های پیش روی خود و رقیب است.

تکنیک تصمیم گیری شماره 9: شبیه سازی

این تکنیک درباره ساختن مدلی است که یک سیستم واقعی و موجود را نمایش می دهد. تکنیک شبیه سازی برای حل کردن مسائل پیچیده ای که با سایر تکنیک های تصمیم گیری قابل حل نیست به کار می رود. در سال های اخیر از برنامه های کامپیوتری به طور گسترده برای شبیه سازی استفاده شده است. متغیر های مختلف و تناسبشان درون مدل قرار می گیرند.

هنگامی که مدل با کمک رایانه برنامه نویسی شد، تعدادی خروجی به دست می آید. تکنیک های شبیه سازی برای مقایسه گزینه های مختلف و انتخاب بهترین گزینه استفاده می شود.

تکنیک تصمیم گیری شماره 10: درخت تصمیم گیری

این تکنیک جالب برای تحلیل انتخاب ها مورد استفاده قرار می گیرد. یک درخت تصمیم گیری یک ابزار ریاضیاتی پیشرفته است که به تصمیم گیرنده کمک می کند چنیدن عملکرد ممکن را در نظر بگیرند و بهترین گزینه را انتخاب نمایند. یک درخت تصمیم گیری نمایش گرافیکی گزینه های پیش رو و خروجی های ممکن و ریسک های همراه با هر یکی از گزینه ها است.

تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










اولین نظر را شما بذارید

اولین نفری باشید که گفتگو را آغاز میکنید