آشنایی با curve در فتوشاپ
در این قسمت از آموزش های فتوشاپ ، همانند آموزش های قبلی می خواهیم یکی دیگر از خاصیت های لایه های قدرتمند adjustment را نمایش دهیم. در این آموزش خاصیت های لایه ی curve و نحوه کار کردن آن را عنوان می کنیم. همراه ما باشید.
در تصویر زیر می خواهیم که ابتدا پیاز را انتخاب کنیم سپس contrast آن را افزایش داده و همچنین می خواهیم مجموعه ای از رنگ زرد را از آن حذف کرده و در نهایت به آن vignette اضافه کنیم. تمامی مراحل را در این آموزش فتوشاپ می توانید مشاهده کنید.
برای شروع این کار ابتدا باید ابزاری که با آن قصد انتخاب عنصر مورد نظر را دارید، انتخاب کنید. همان طوری که پیش تر نیز در آموزش ابزار های انتخاب در فتوشاپ مطرح کردیم بسته به شکلی که دارید مدل انتخاب می تواند متفاوت باشد. بدین منظور برای این تصویر ما از ابزار elliptical marquee استفاده می کنیم. در مرکز پیاز کلیک کرده و سپس از کلید های alt به همراه Shift برای محدود کردن دایره استفاده می کنیم و در نهایت درگ می کنیم.
نکته: این روش برای اجسام دایره ای شکل مناسب است.
اگر نیاز به transform داشتید ( آشنایی با transform ها در فتوشاپ ) می توانید از منو select گزینه ی Transform selection را انتخاب کرده و برای بزرگ با کوچک شدن، گوشه های آن را درگ کنید.
به منوی adjustment layer در پایین پنل لایه ها مراجعه کرده و گزینه curves را انتخاب کنید. در این حالت فتوشاپ به طور خودکار انتخاب ما را به ماسک تبدیل می کند . ما می توانیم در ناحیه curve نیز هیستوگرام را مشاهده کنیم که نمایانگر تمامی پیکسل در تصویر است.
یادآوری : برای درک بهتر از هیستوگرام می توانید به آموزش هیستوگرام در فتوشاپ مراجعه کنید.
در این هیستوگرام از سیاه به سفید می رود، می توانیم نقاط مشکی خود را با جا به جایی فلش سمت مشکی به سمت چپ تغییر دهیم همچنین نقاط سفید را نیز می توان به تکان دادن اسلایدر به سمت راست تغییر داد.
بیشتر بخوانید: برگزاری دوره ی آموزش فتوشاپ در دانشگاه صنعتی شریف
اما ما همچنین می توانیم چندین نقطه برای curve اضافه کنیم ، بدین صورت که نقطه ای را در میان هیستوگرام انتخاب می کنیم و به بالا و پایین درگ می کنیم، کاری که انجام می دهیم در واقع نوعی کنترل بر روی لایه levels است که در آموزش قبلی فتوشاپ به آن اشاره کردیم .
برای اینکه بتوانیم contrast به تصویر خود اضافه کنیم، ابتدا نقطه ای نزدیک به مشکی انتخاب می کنیم و به سمت پایین درگ کرده و در بالای نمودار نیز نقطه ی خود را به سمت بالا درگ می کنیم. بدین صورت توانستیم تضاد یا همان contrast را به صورت دستی در فتوشاپ ایجاد کنیم.
منحنی که ایجاد می شود تقریبا شبیه s است. اگر بخواهیم نقطه ای را حذف کنیم کافیست آن را انتخاب کنیم و کلید delete را بزنیم. حتی می توانید به انتخاب دکمه تنظیم صفحه نمایش با درگ بر روی خود تصویر در آن تضاد به وجود بیاورید. با درگ کردن به سمت بالا تصویر روشن و با درگ به سمت پایین تیره می شود.
از Brush با رنگ سفید می توان استفاده کرده و با درگ کردن در نواحی که می خواهید به ماسک اضافه شود این کار را انجام دهید. این کار را زمانی انجام می دهیم که می خواهیم مطمئن شویم تمامی نواحی که نیاز داشتیم را انتخاب کرده ایم.
انتخاب پس زمینه
فرض کنید می خواهیم که پس زمینه خود را تغییر دهیم، ابتدا ماسکی که ایجاد کردیم را با فشاردادن ctrl و کلیک بر روی ماسک انتخاب می کنیم و سپس از منوی select بر روی inverse رفته و سپس به عنوان مثال به منوی adjustment رفته و لایه black and white را برمی گزینیم.
در پنلی که مشاهده می کنید می توانید به دلخواه رنگ تصویر را تغییر دهید و حتی می توانید با تغییر Opacity مقداری رنگ را به لایه ی خود برگردانید .
در نهایت برای اینکه vignette را به کل تصویر اضافه کنید، مجددا از منوی adjustment ها curves را انتخاب می کنیم و با درگ کردن نقطه ای در میان هیستوگرام به سمت پایین مقدار تیره گی که در اطراف لبه های تصویر هست را افزایش می دهم . سپس به منوی curve رفته و invert را انتخاب می کنیم ، ازbrush سفید استفاده کرده و در اطراف شی انتخابی خود شروع به نقاشی می کنیم، تصویر رو به تیرگی می رود.
البته این تغیرات تمامی سلیقه ای هستند و برای هر تصویری مناسب نیستند، بدین ترتیب دیدیم که به راحتی می توان تغییرات زیبایی بر روی تصویر به وجود آورد. برای آموزش دیگر ابزار های قدرتمند در فتوشاپ در آموزش های بعدی همراه ما باشید.
ادامه آموزش مقدماتی فتوشاپ را در مقاله بعدی دنبال کنید!
قسمت قبلی مقاله را هم میتوانید از اینجا بخوانید!
نظرات ارزشمند شما