۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

موشن گرافیک چیست و چگونه به برند سازی کمک می‌کند؟


موشن گرافیک چیست ؟ موشن گرافیک را می‌توان به‌طور خلاصه طراحی‌های گرافیکی متحرک تعریف کرد. محصول نهایی یک فایل ویدئویی است که ایده برند را منتقل می کند.






گرافیک کامپیوتری
  • 5 دقیقه
  • 5413نفر

موشن گرافیک چیست و چگونه به برند سازی کمک می‌کند؟

موشن گرافیک چیست ؟

موشن گرافیک را می‌توان به‌طور خلاصه طراحی‌های گرافیکی متحرک تعریف کرد. محصول نهایی یک فایل ویدئویی است که ایده ساده یا پیچیده‌ای را به‌صورت ترکیبی از صدا و عناصر بصری نظیر اشکال و شخصیت‌های کارتونی، تایپوگرافی، اینفوگرافیک و انیمیشن نمایش می‌دهد. داستان‌سرایی مناسب نیز بخش مهمی از موشن گرافیک را تشکیل می‌دهد. اگر این ویژگی‌ها به‌خوبی در کنار هم به‌کاربرده شوند ابزار قدرتمندی به دست می‌آید که به‌خوبی می‌تواند در خدمت اهداف بازاریابی برند قرار گیرد.


یا به زبانی دیگر , موشن گرافیک به گونه ای از فیلم سازی است، که به متحرک سازی طرح های گرافیکی گفته می شود، که از دو هنر فیلم سازی و گرافیک به صورت هم زمان استفاده می شود و از قابلیت های هر دو جهت انتقال محتوا و پیام استفاده می شود. به زبان ساده ویدیوهایی که پیام و محتوا گرافیکی را به صورت متحرک  تبدیل می کند، واژه موشن Motion در زبان فارسی پویا ترجمه می‌شود و به هر چیزی که دارای حرکت باشد می‌گویند، تولید محتوا به این صورت مزیت محسوب می شود، به صورتی که تأثیرگذارتر و جذاب‌تر در زمان کوتاه‌تری به مخاطب ارائه داد. 


موشن گرافیک قطعه هایی از انیمیشن یا فیلم دیجیتالی است که با حرکت یا چرخش ایجاد می کند و معمولاً برای استفاده در پروژه های مدیا با صدا ترکیب می شود. گرافیک های متحرک  معمولاً از طریق نرم افزار ساخته می شود. گرافیک متحرک راهی استثنایی برای برقراری ارتباط با بیننده است و می تواند به داستان عمق ببخشد. همچنین می تواند با ترکیب با موسیقی پیامی موثر ایجاد کند، موشن برای ایجاد تبلیغات، عنوان تلویزیونی، توضیح مفهوم و برای برقراری ارتباط پیام آنها کمک می کند، استفاده می کنند.


موشن گرافیک چگونه به برند سازی کمک می‌کند؟

یک استراتژی بازاریابی محتوایی می‌تواند شامل شکل‌های مختلف محتوا از قبیل مقاله، اینفوگرافیک، ایبوک و... باشد. بااین‌حال شکی وجود ندارد که هر روز افراد بیش‌تری به تماشای ویدئو علاقه‌مند می‌شوند زیرا ویدئو یکی از مؤثرترین ابزارها برای انتقال اطلاعات است. همچنین با گسترش اینترنت پرسرعت در میان مردم در سال‌های اخیر، شرکت‌ها و سازمان‌های بیش‌تری از پروژه‌های موشن گرافیک برای تبلیغات خود بهره می‌برند. ویژگی‌های منحصربه‌فرد موشن گرافیک، آن را به ابزاری مناسب جهت افزایش آگاهی برند در مخاطبان تبدیل می‌نماید.




بزرگ‌ترین فواید موشن گرافیک چیست ؟

برانگیختن احساسات بینندگان

یک ویدئو موشن گرافیک خوش‌ساخت نه‌تنها توجه مخاطب را جلب می‌نماید، بلکه می‌تواند یک پاسخ احساسی را در آن فرد ایجاد کند. ما انسان‌ها به‌سرعت با بازتاب احساساتی که به‌صورت تجربه‌های زندگی به تصویر کشیده می‌شود همدردی می‌کنیم. موشن گرافیک امکانات زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید احساس خاصی را به بیننده منتقل کنید. موسیقی تأثیرگذار، صدای نافذ راوی و عناصر بصری گیرا با هم می‌توانند به شما یاری دهند تا داستان تأثیرگذاری را روایت کنید.


بیشتر بخوانید: موشن گرافیک و انیمیشن چه تفاوت هایی دارند؟


انواع موشن گرافیک


موشن گرافیک نوعی انیمیشن است، به شرح مختصری از انواع موشن می پردازیم:

ویدیو موشن

استفاده از موشن در ویدیو است که برای بدست آوردن اطلاعات در مورد محتوای ویدیو فیلم استفاده می شود. به عنوان مثال می توان اطلاعات تکمیلی در مورد  راه رفتن ، تکرار مجدد ورزش ، محاسبه سرعت و شتاب و در مورد ورزش های تیمی یا انفرادی را به ویدیو اضافه کرد.

در ویدیو موشن هم فیلم برداری واقعی است ولی طرح هایی گرافیکی برای افزایش به فیلم اضافه می شود ، همچنین پیام هایی در کنار تصویر ویدیو قرار می گیرد که تکمیل کننده اطلاعاتی است که در ویدیو قابل ارائه نیستند.

ویدئورئال

ویدیو رئال  ویدئوهایی هستند که در آن فیلم برداری واقعی صورت می گیرد و از هیچگونه  طرح های گرافیکی استفاده نمی شود و بیشتر فعالیت بر عهده فیلم بردار ، صدابرداری، صداگذاری و تدوین است.


استاپ موشن

استاپ موشن تکنیکی است که در انیمیشن برای زنده کردن اجسام ثابت روی صفحه استفاده می شود. این کار با جابجایی جسم در حین فیلمبرداری از یک فریم در هر افزایش انجام می شود. وقتی همه فریم ها به ترتیب پخش می شوند ، حرکت را نشان می دهد.
در واقع استاپ موشن یکی از روش های پویانمایی است و برای آن از اشیا واقعی عکس برداری می شود ، در این روش یک شیء یا مدل ثابت که معمولا گل رس یا خمیر هستند، را مقدار کمی حرکت می دهند و با دوربینی که ثابت واقع شده است از هر فریم عکس برداری یا فیلمبرداری می کنند. با پشت سر هم قراردادن فریم ها به گونه ای القا می شود که یک شیء یا مدل ثابت  در حال حرکت است.

اینفوموشن گرافیک

در واقع به حرکت در آوردن اینفوگرافیک را اینفوموشن می گویند ، اینفوموشن ویدیوهایی هستند برای جذاب کردن و ارائه توضیحات تکمیلی اینفوگرافی استفاده می شوند.

موشن گرافیک

موشن‌ گرافیک از دو واژه «موشن» و «گرافیک» ساخته شده و به معنای ساده، گرافیکی است که دارای حرکت است، در موشن گرافیک یک طرح گرافیکی دیجیتال کشیده می شود که معمولا در نرم افزارهای فتوشاپ با ایلاستریتور هستند و در وارد نرم افزار موشن گرافیک (افترافکت ، سینمافردی ....) می شود تا به آن حرکت داده شود.


انیمیشن

هنری دوبعدی است که از نمایش نمایش تند و پیوسته تصاویر است در واقع شیوه ای است که در آن عکس ها به صورت تصاویر متحرک ظاهر می شوند ، به اصطلاح به این کار فریم به فریم اجرا کردن می گویند که به هر عکس یک فریم گفته می شود، انیمیشن‌ها معمولا دارای پروسه داستان و کاراکتر هستند.

تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن

موشن گرافیک نوعی انیمیشن است. در حالی که موشن گرافیک طراحی گرافیکی متحرک یا متحرک را توصیف می کند ، انیمیشن یک اصطلاح چتر برای کل زمینه تصاویر متحرک است ، از جمله کارتون گرفته تا پویانمایی خمیری. حرکت گرافیکی بر جنبش دادن به عناصر طراحی گرافیک متمرکز است ، اما نسبت به سایر انیمیشن ها از جنبه قصه گویی مشخصی برخوردار نیست.

ابزارهای ساخت موشن گرافیک

ابزارهای عمده موشن گرافیک به شرح زیر اند

افترافکت (Adobe After Effects)
افترافکت یکی از قدرتمندترین ابزارهای پویانمایی دوبعدی و جلوه‌های ویژهٔ سینمایی در جهان است که انقلاب وسیعی در نگرش نسبت به پویانمایی و تلویزیون پدیدآورده.نرم‌افزار برای به حرکت درآوردن تصاویر گرافیکی و ترکیب عناصر بصری، اصلاح حرکت، اندازه و جهت، ترکیب عناصر بصری استفاده کرد همچنین به عنوان یک نرم‌افزار بسیار پایه برای ویرایشگر غیرخطی، ویرایشگر صوتی و واسطه تبدیل کدها به کار می رود، این فرم افزار توسط شرکت ادوبی طراحی و توسعه یافته است ، این نرم‌افزار این نرم‌افزار هماهنگی بالایی با ادوبی فوتوشاپ و ادوبی پریمیر و ادوبی آدیشن دارد.



پریمیر (Adobe Premiere)
پریمر یکی از قدرتمندترین ابزار ویرایش ویدئو در جهان است، اکثر فیلم‌هایی که امروزه ما با نهایت کیفیت و استفاده از انواع تکنولوژی و ویرایشی حرفه‌ای مشاهده می‌کنیم با این محصول ادوبی تدوین شده‌اند، این نرم افزار امکانات و تکنولوژی‌ها ویرایشی قدرتمند را برای فیلم‌ها فراهم ساخته است.



سینمافردی (Cinema 4D)

Cinema 4D یک نرم افزار مدل سازی ، انیمیشن و رندر سه بعدی است که توسط شرکت Maxon ساخته شده و یک برنامه عالی و ساده برای حرکت گرافیکی و مدل سازی است. در حالی که بیشتر شرکت های بزرگ تمایل به استفاده از مایا و 3DS Max دارند ، Cinema 4D به طور معمول برای پروژه های کوچک تر با تیم های محدود مورد استفاده قرار می گیرد، مزیب سینمافردی سادگی ان است.



مایا (Maya)
Autodesk Maya یک نرم افزار مدل سازی و انیمیشن سه بعدی است که می تواند برای چاپ سه بعدی ، و گرافیک متحرک استفاده شود. این که قصد دارید اشیا را مدل یا اصلاح کنید ، مایا تمام ابزارهای مورد نیاز برای تولید نتایج حرفه ای و با کیفیت را حتی برای یک مبتدی ارائه می دهد.



تی ری دی مکس (3DMAX)
3ds Max یک نرم افزار گرافیکی برای ایجاد مدل های سه بعدی ، انیمیشن ها و تصاویر دیجیتالی است. این نرم افزار یکی از محبوب ترین برنامه ها در صنعت گرافیک رایانه است و به دلیل داشتن یک مجموعه ابزار قوی برای هنرمندان 3D بسیار مشهور است.

انتقال سریع اطلاعات

ارتباط بصری بسیار مؤثر است زیرا این نوع ارتباط با شیوه‌ای که مغز اطلاعات را پردازش می‌کند همخوانی دارد. در حقیقت پردازش اطلاعات بصری تقریباً بلافاصله (حدود 13 میلی‌ثانیه) اتفاق می‌افتد. به همین دلیل فهمیدن چیزهایی که "می‌بینیم" برای ما آسان‌تر است. موشن گرافیک کمک می‌کند تا اطلاعات پیچیده به بخش‌های ساده‌تر شکسته شده و پیام موردنظر به‌سادگی و به‌طور واضح ارائه شود. از این ویژگی می‌توان در ویدئوهای آموزشی، نمایش ترتیب انجام فعالیت‌های مختلف و نمایش بصری داده‌های پیچیده و مفاهیم انتزاعی استفاده کرد.



ایجاد یک تجربه آسان و بدون زحمت برای مخاطب

امروزه افراد زیادی چندین ساعت در هفته را به تماشای ویدئو در شبکه‌های اجتماعی اختصاص می‌دهند. با وجود ویدئو لازم نیست بینندگان انرژی زیادی را صرف خواندن متن و جستجو و استخراج اطلاعات نمایند. کافی است که آن ها دکمه پخش را فشار دهند و اطلاعات موردنظرشان را به آسانی دریافت کنند. موشن گرافیک، دریافت اطلاعات را برای مخاطبان به  شیوه‌ای آسان‌تر و جذاب‌تر امکان‌پذیر می‌نماید.


بیشتر بخوانید: برگزاری دوره آموزش موشن گرافیک در دانشگاه صنعتی شریف


ارائه اطلاعات زیاد در مدت‌زمان کم

طول بیش‌تر ویدئوهای موشن گرافیک بین 30 ثانیه تا 3 دقیقه است. هنگامی‌که لازم باشد یک تأثیر فوری بر مخاطب داشته باشید استفاده از موشن گرافیک به‌شدت مفید است. تحقیقات نشان داده که به‌خصوص در شبکه‌های اجتماعی، حتی تماشای یک ویدئو 10 ثانیه‌ای از یک برند می‌تواند به افزایش آگاهی مخاطبان از آن برند کمک کند. موشن گرافیک می‌تواند پیام یک مقاله 1500 کلمه‌ای را در یک دقیقه منتقل کند و یک فرآیند پیچیده را در 15 ثانیه توضیح دهد.


در آخر همان‌طور که در این مقاله اشاره شد موشن گرافیک تنها محدود به حرکت دادن متن و عناصر بصری نیست، بلکه آمیزه‌ای از هنر، تفکر و خلاقیت است. موشن گرافیک ابزاری مدرن و قدرتمند است که به‌خوبی می‌تواند به ما در برقراری  ارتباط با مخاطبان یاری دهد. برای اینکه بدانید بهترین نرم افزار ساخت موشن گرافیک چیست مقاله نرم افزار های ساخت موشن گرافیک را مطالعه کنید.


سوالات و نظرات خود را با ما در اشتراک بگذارید منتظر کامنت های شما هستیم :)

 

صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










احمدرضا
۱۳۹۹-۹-۴



من دقیقا متوجه نشدم این موشن گرافیک چی هست، همه جا صحبتش هست اما دقیق درکش نکردم، محتوای شنا و خیلی جاهای دیگه هم خوندم باز متوجه نشدم میشه بیشتر توضیح بدین):




اسکیلرن
۱۳۹۹-۹-۵



سلام , در واقع موشن گرافیک نوعی ویدیو هست که پایه آن ویدیو واقعی نیست .همانطور که از اسم موشن گرافیک پیداست , این نوع ویدیو از دوبخش اصلی تشکیل شده است گرافیک یا همان تصاویری که به واسطه نرم افزار های کامپیوتری خلق میکنیم , و موشن به معنی متحرک سازی آن تصاویر خلق شده است . در اصل باید گفت ایده های ذهنی مان را که شاید نشود با ساخت ویدیو واقعی نشان دهیم به واسطه خلق تصاویر گرافیکی و متحرک سازی آن تصاویر پیاده سازی می کنیم .