۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

آشنایی با انواع انیمیشن - سبک های انیمیشن


آشنایی با انواع انیمیشن ؛تماشای فیلم ها و سریال های انیمیشنی برای بسیاری از ما لذت بخش و جالب است، اما تا چه حد با انواع انیمیشن آشنایی دارید؟






گرافیک کامپیوتری
  • 5 دقیقه
  • 37713نفر

آشنایی با انواع انیمیشن - سبک های انیمیشن

تماشای فیلم ها و سریال های انیمیشنی برای بسیاری از ما لذت بخش و جالب است، اما تا چه حد با انواع انیمیشن آشنایی دارید؟ اگر شما هم در مورد انواع تکنیک ها و سبک های مختلف ساخت انیمیشن کنجکاو هستید، این مقاله را مطالعه کنید.

 

انواع انیمیشن شامل 5 دسته است

ممکن است اولین چیزی که با شنیدن نام انیمیشن به ذهنتان خطور می کند، انیمیشن های سه بعدی پرزرق و برق دیزنی و پیکسار باشد. ولی جالب است بدانید که انواع انیمیشن 5 دسته را در برمی گیرد. برای هر یک از این دسته ها تکنیک ها و ابزار مختلف به کار گرفته می شود. این 5 دسته عبارتند از:

  • انیمیشن سنتی
  • انیمیشن دو بعدی
  • انیمیشن سه بعدی
  • موشن گرافیک
  • استاپ موشنآشنایی با انواع انیمیشن - سبک های انیمیشن

انیمیشن سنتی (دست ساز، سل انیمیشن، دو بعدی)

انیمیشن سنتی که گاهی دست ساز، سل یا دو بعدی خوانده می شود یکی از قدیمی ترین انواع انیمیشن است. در این نوع انیمیشن، انیماتور تک تک فریم های انیمیشن را طراحی می کند و در یک توالی قرار می دهد. اگر در دوران کودکی صاحب یکی از آن دفترچه هایی که طراحی های متوالی داشت بوده باشید بهتر متوجه مفهوم انیمیشن سنتی می شوید. همان طراحی های دنباله دار که با ورق زدن دفترچه به سرعت پشت هم قرار می گرفتند و توهم حرکت کاراکتر طراحی شده را ایجاد می کردند.

در انیمیشن سنتی انیماتور ها تصاویر را با قلم های رنگی روی یک تکه طلق که خود روی یک میز نوری قرار گرفته است طراحی می کنند. فرآیند تولید انیمیشن سنتی می تواند طولانی و پر هزینه باشد. با این حال امروزه تصاویر انیمیشن سنتی به طور عمده با استفاده از قلم نوری و نرم افزارهای کامپیوتری طراحی می شود.

انیمیشن دو بعدی (مبتنی بر وکتور)

انیمیشن های مبیتنی بر وکتور که با استفاده از کامپیوتر به صورت دو بعدی ساخته می شوند، از تکنیکی مشابه با تکنیک ساخت انیمیشن سنتی برخوردار هستند. پیشینه این نوع انیمیشن به اواخر دهه 90 میلادی باز می گردد. زمانی که به علت محدودیت پهنای باند، بسیاری از هنرمندان شروع به استفاده از نرم افزار Flash برای ساخت انیمیشن های بسیار کوتاه و انتشار آن در فضای اینترنت کردند. محبوبیت نرم افزار Flash در سال 2005 و همزمان با خریداری شدن آن توسط شرکت ادوبی به اوج خود رسید. اکنون می توان هزاران انیمیشن Flash را در یوتیوب تماشا کرد.

انیمیشن دو بعدی مبتنی بر وکتور در دسته جداگانه ای نسبت به انیمیشن سنتی قرار می گیرد. چرا که علاوه بر امکان انیمیت کردن به صورت فریم به فریم، می توان کاراکترها را ریگ بندی نمود و سپس بخش های مختلف بدن آن را به صورت جداگانه حرکت داد. بر خلاف انیمیشن سنتی در انیمیشن دو بعدی نیاز به طراحی چندباره کاراکتر نیست.


بیشتر بخوانید: نرم افزارهای ساخت انیمیشن دو بعدی


 

انیمیشن سه بعدی (CGI)

روند ساخت انیمیشن سه بعدی کاملا متفاوت با انیمیشن سنتی است. برای ساخت هر دوی آن ها به درک اصول حرکت و ترکیب بندی نیاز است، اما مهارت تکنیکی لازم برای هر کدام بسیار متفاوت است. برای ساختن انیمیشن سنتی لازم است مهارت طراحی در سطح بسیار بالایی باشد در صورتی که ساختن انیمیشن سه بعدی مثل بازی کردن با عروسک های خیمه شب بازی است.

بدون شک انیمیشن سه بعدی صنعت تولید انیمیشن را دچار تحول عظیمی نمود و سر آغاز این تحول ساخت انیمیشن داستان اسباب بازی 1 در سال 1995 بود. در آن زمان کاربرد انیمیشن های سه بعدی محدود به تبلیغات تلویزیونی، جلوه های ویژه فیلم های سینمایی و بازی های ویدئویی بود و تولید اولین فیلم تماماً انیمیشنی استاندارد جدیدی را برای صنعت انیمیشن سازی تعریف کرد.

استودیوهای فیلم سازی نیز تلاش کرده اند که با استفاده از تکنیک های انیمیشن سه بعدی، صحنه های انیمیشنی فوق العاده واقع گرایانه بسازند. از اولین نمونه های کاربرد انیمیشن سه بعدی در فیلم های سینمایی می توان به سه گانه ارباب حلقه ها و  سیاره ایپ ها اشاره کرد.


بیشتر بخوانید: نرم افزارهای ساخت انیمیشن سه بعدی


موشن گرافیک

با وجود آن که موشن گرافیک همچنان نوعی انیمیشن محسوب می شود ولی از بعضی جهات با سایر انواع انیمیشن متفاوت است. کاربرد موشن گرافیک در زمینه انیمیت کردن لوگو، ویدئوهای آموزشی و توضیحی، تبلیغات ویدئویی و حتی تیتراژ ابتدایی فیلم ها است. مهارت مورد نیاز برای موشن گرافیست شدن لزوماً منطبق با مهارت های سایر انیماتورها نیست. زیرا برای ساختن موشن گرافیک نیاز چندانی به دانش در زمینه حرکات بدن و حالت های چهره احساس نمی شود. با این حال دانش کافی در برخی موضوعات نظیر ترکیب بندی و حرکات دوربین در همه انواع انیمیشن مشترک است.


بیشتر بخوانید: تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن


آشنایی با انواع انیمیشن - سبک های انیمیشن

استاپ موشن

استاپ موشن به نوع خاصی از انیمیشن گفته می شود که با عکس برداری پیوسته از اشیا به منظور ایجاد توهم حرکت ساخته می شود.

فرآیند ساخت استاپ موشن خیلی طولانی است. زیرا اشیا باید هر بار پس از عکس برداری با دقت و در حد چند سانتی متر جابه جا شوند.

استاپ موشن خود انواع مختلفی دارد که در ذیل به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

  • Claymation: یکی از محبوب ترین شکل های استاپ موشن ساخت انیمیشن با استفاده از خمیر است. خمیرها را می توان به آسانی تغییر شکل داد. در نوع پیشرفته تر برای کاراکترها اسکلت های استخوانی ساخته می شود و خمیر روی آن اسکلت فلزی قرار می گیرد.
  • Puppets/Lego/Action Figure: برخی انیماتورها از عروسک ها واقعی به جای خمیر استفاده می کنند. صورت عروسک را می توان بر اساس موقعیت احساسی با صورت های از پیش ساخته شده ای جایگزین کرد. استفاده از لگو یا مجسمه کارتون های معروف امروزه بسیار رایج است.
  • Cut-Out: با استفاده از کشیدن کاراکتر روی مقوا و برش زدن آن ساخته می شود. این مقوای بریده شده را روی سطحی قرار می دهند و از بالا آن را فیلم برداری می کنند. کاراکترها را هربار چند سانتی متر جا به جا می کنند.
  • Pixelation: در این نوع از استاپ موشن از انسان ها و محیط های واقعی استفاده می شود. روش کار همانند سایر انواع استاپ موشن عکس برداری، جا به جا کردن سوژه و عکس برداری مجدد است.

 


دوره آموزشی : برگزاری دوره آموزش انیمیشن سازی دانشگاه شریف


در ویدئو زیر ، نمونه ای از یک موشن گرافیک دوبعدی را مشاهده میکنید :

 

 

تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










reza
۱۴۰۲-۱-۱۶



به انیمیشن سنتی، دو بعدی نمیگن. به جز انیمیشن سه بعدی به همه انواع دیگر انیمیشن دو بعدی گفته میشود. مقاله ناقص بود.




اسکیلرن
۱۴۰۲-۷-۱۴



ممنون از نظر ارزشمند شما