نرم افزار ساخت موشن گرافیک
برای یادگیری موشن گرافیک، اولین سوالی که در ذهن ما شکل می بندد این است که، به چه نرم افزاری نیازمند هستیم؟
پس از آن که تصمیم گرفتید یک موشن گرافیست شوید، قدم بعدی آشنایی با نرم افزارهای تولید موشن گرافیک است. بله نرم افزارها! خب دومین چالش هم برای شما ایجاد شد. چرا از جمع استفاده کردیم؟ مگه نیازاست چند نرم افزار را یاد بگیریم؟
در پاسخ به این سوال شما بایدگفت بله. البته جای هیچ نگرانی نیست، در ادامه که با خواندن توضیحات بیشتر متوجه خواهید شد که چرا به چند نرم افزار نیاز است.
موشن گرافیک از دو بخش اصلی تشکیل شده، موشن به معنی متحرک سازی که با نرم افزار هایی مثل افتر افکت، موهو، سینما فوردی و چند نرم افزار دیگه انجام میشه و بخش دوم که باید گفت در اصل بخش اول است گرافیک است ( چون اگر این بخش نباشد متحرک سازی بی معنی است).
گرافیک به زبان ساده به تمام آن تصاویری مانند پس زمینه، نوشته ها، اشکال و حتی کارکتر ها گفته میشه که با یک نرم افزار گرافیک کامپوتری آن را خلق می کنیم، نرم افزارهای مثل فتوشاپ و ایلاستریتور.
یک طراح موشن گرافیک حرفه ای ابزارهای متنوعی را در دست دارد تا برای پروژه های مختلف به کار ببرد. نه تنها داشتن ذوق هنری برای ساختن یک ویدئو موشن گرافیک حرفه ای لازم است، بلکه نحوه اجرای این ایده های هنرمندانه هم اهمیت زیادی دارد. در این مطلب مهم ترین نرم افزارهای کاربردی برای ساخت موشن گرافیک را معرفی می کنیم تا به کمک آن ها بتوانید ایده های خود را به مرحله اجرا برسانید.
بیشتر بخوانید: موشن گرافیک چیست؟
نرم افزار ساخت موشن گرافیک After Effects
نرم افزار After Effects پرکاربردترین و معروف ترین نرم افزار ساخت موشن گرافیک است. این نرم افزار به کاربران اجازه می دهد که در محیط دوبعدی و سه بعدی انیمیشن بسازند و عناصر مختلف از قبیل اشکال گرافیکی و صدا را تغییر دهند و با هم ترکیب کنند. طراحی های گرافیکی ساخته شده در نرم افزارهای دیگر نظیر ایلاستریتور را می توان وارد افتر افکت نمود و آن ها را انیمیت کرد تا یک قطعه از موشن گرافیک ساخته شود. از آن جا که افتر افکت توسط شرکت ادوبی ساخته شده است، با سایر نرم افزارهای این شرکت همخوانی دارد. در نرم افزار افتر افکت می توانید علاوه بر عناصر دو بعدی، از عناصر سه بعدی نیز استفاده کنید. به لطف پلاگین های بی شمار ساخته شده برای این نرم افزار تقریباً می توانید هر افکتی که تصور کنید را روی کار خود پیاده کنید.
می توانید برای یادگیری موشن گرافیک تا افترافکت در دوره موشن گرافیک دانشگاه شریف شرکت نمایید.
نرم افزار ساخت موشن گرافیک Photoshop
نرم افزار فتوشاپ در اصل برای ویرایش عکس ساخته شده ولی قابلیت های آن بسیار فراتر از این است. این نرم افزار تقریباً در ساختن هر نوع تصویر گرافیکی دو بعدی و سه بعدی به کار می رود و موشن گرافیک نیز از این قاعده مستثنی نیست. با استفاده از فتوشاپ می توانید اندازه تصاویر را تغییر دهید، بخشی از عکسی که می خواهید در ویدئوی موشن گرافیک خود استفاده کنید را از زمینه آن جدا کنید و با استفاده از ابزارهای پیشرفته و فیلترهای فتوشاپ طراحی های زیبایی را خلق کنید.
نرم افزار ساخت موشن گرافیک Illustrator
از آن جا که فتوشاپ برترین نرم افزار در زمینه تصاویر مبتنی بر پیکسل است، شرکت ادوبی در پی نیاز به وجود یک نرم افزار گرافیکی مبتنی بر وکتور، ایلاستریتور را روانه بازار کرده است. ایلاستریتور یک نرم افزار پیشرفته است که دارای تعداد زیادی ابزار طراحی ضروری برای ساختن موشن گرافیک می باشد. ابزارهای قدرتمند طراحی وکتور و تایپوگرافی موجود در این نرم افزار برای ساختن عناصر گرافیکی موشن گرافیک بسیار کارآمد است. وظیفه طراح موشن گرافیک به حرکت درآوردن این عناصر به منظور ساختن آگهی های تبلیغاتی، ویدئوهای آموزشی و... است. بنابراین تعجبی ندارد که به عنوان یک موشن گرافیست باید کار با ایلاستریتور را یاد بگیرید تا با استفاده از آن عناصر دو بعدی مورد نیاز برای کار خود را بسازید. فتوشاپ و ایلاستریتور دو نرم افزاری هستند که طراحی های خود را از محیط آن ها به محیط نرم افزار افتر افکت وارد می کنید.
نرم افزار ساخت موشن گرافیک Cinema 4D
Cinema 4D یک نرم افزار مدلسازی سه بعدی، انیمیشن سازی و رندرینگ است که توسط شرکت MAXON توسعه یافته است. نرم افزارهای ساخت اشکال گرافیکی سه بعدی قدرتمندی نظیر Maya و 3D Max نیز وجود دارند ولی Cinema 4D از دید بسیاری نرم افزاری متداول و استاندارد برای ساختن موشن گرافیک است. بهترین ویژگی Cinema 4D که آن را در زمینه ساختن موشن گرافیک مطلوب می سازد افزونه CINEWARE است که با افتر افکت مطابقت دارد. با این افزونه می توانید صحنه ها و عناصر Cinema 4D را به آسانی و با درگ کردن وارد محیط افتر افکت کنید و هر زمان که تغییری روی اشکال مورد نظر خود در Cinema 4D ایجاد کردید، این تغییرات بلافاصله در افتر افکت نیز اعمال شود.
بیشتر بخوانید: موشن گرافیک و انیمیشن چه تفاوت هایی دارند؟
ساختن اشکال سه بعدی پیچیده در افتر افکت می تواند بسیار وقت گیر باشد زیرا اصولاً این افزار برای انجام کارهای سه بعدی طراحی نشده است. در بازار فعلی موشن گرافیک اضافه کردن عناصر سه بعدی به ویدئوهای موشن گرافیک مورد تقاضا است و برای این که با این تقاضا همگام باشید خوب است که در استفاده از این نرم افزار تجربه کسب کنید.
نرم افزار ساخت موشن گرافیک Red Giant Software
گاهی لازم است برای انجام پروژه های موشن گرافیک افکت های جالبی ایجاد کنید که خارج از قابلیت های افتر افکت است. در این مواقع افزونه ها به کار می آیند. تعدادی از این افزونه های محبوب که تبدیل به استانداردی برای ساختن موشن گرافیک شده اند، توسط شرکتی به نام Red Giant ارائه می شوند. مانند سایر افزونه های افتر افکت استفاده از Red Giant Software برای ساختن موشن گرافیک ضروری نیست ولی اگر به جعبه ابزار شما اضافه شوند می توانند روند کار شما را سریع تر کنند و کمک کنند افکت های بسیار حرفه ای را در زمان کوتاهی بسازید. به عنوان مثال یکی از معروفترین مجموعه افزونه های این برند Trapcode نام دارد که کمک می کند افکت های سه بعدی باکیفیتی را در زمان کوتاهی بسازید.
نظرات ارزشمند شما