۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

آموزش مبانی فتوشاپ - بخش 32 - آشنایی با hue/saturation در فتوشاپ


hue/saturation در فتوشاپ : چندین روش مختلف برای ایجاد تغییرات و تنظیمات رنگ ها در فتوشاپ وجود دارد که در این قسمت از آموزش های فتوشاپ






گرافیک کامپیوتری
  • 5 دقیقه
  • 4265نفر

آموزش مبانی فتوشاپ - بخش 32 - آشنایی با hue/saturation در فتوشاپ

چندین روش مختلف برای ایجاد تغییرات و تنظیمات رنگ ها در فتوشاپ وجود دارد که در این قسمت از آموزش های فتوشاپ می خواهیم علاوه بر hue/saturation در فتوشاپ از مجموعه لایه های adjustment به بررسی vibrance درگستره ی رنگ ها بپردازیم. طبق روال آموزش های قبل به پایین پنل لایه ها مراجعه کرده و بر روی گزینه adjustment کلیک کرده و vibrance  را انتخاب می کنیم.

vibrance در فتوشاپ

همان طوری که ملاحظه می کنید ، دو اسلایدر در لایه تنظیم vibrance وجود دارد.

Saturation: اگر سلایدر saturation  را به سمت راست بکشیم، خواهیم دید که رنگ ها بسیار اشباع می شوند و اگر به سمت چپ بکشیم فتوشاپ تصویر را از رنگ تهی می کند.


بیشتر بخوانید: برگزاری دوره ی آموزش فتوشاپ در دانشگاه صنعتی شریف


Vibrance: اگر اسلایدر vibrance را به سمت راست بکشیم، متوچه خواهیم شد که تغییر رنگ آنچنانی در رنگ ها نداریم. حال اگر اسلایدر را به سمت چپ بکشیم می بینیم که فتوشاپ بعضی از رنگ ها را حفظ کرده است.

هر دو این اسلایدر ها نسبی هستند و تفاوت آن ها در این است که vibrance بیشتر رنگ های آبی و سبز را تحت تاثیر قرار می دهد و نسبت به رنگ های قرمز و نارنجی و زرد کمتر واکنش نشان می دهد. کاربرد این حالت بیشتر در تصاویر محیط زیستی نمایان می شود. می توانید زمانی که سوژه انسان در تصویر دارید از این تنظیم استفاده کنید ، چرا که بدون تحت تاثیر قرار دادن پوست انسان می تواند محیط را شاداب تر کند.

لایه بعدی از لایه های adjustment لایه تنظیم hue/saturation است. آن را انتخاب کرده و به پنل آن دقت کنید.

hue/saturation در فتوشاپ

اگر بخواهیم تاثیر همه ی رنگ ها را بر روی تصویر ببینیم آن را در حالت Master رها می کنیم و سپس با استفاده از اسلایدر hue تاثیر رنگ ها بررسی کنیم، به همراه آن از گزینه های saturation و Lightness نیز وجود دارند که در گستره ی رنگی تصویر تاثیر دارند.

ولی اگر بخواهید بر روی گستره ی رنگی خاصی از تصویر تاثیر بگذارید ، رنج آن را می توانید ازلیست بالای پنل انتخاب کنید.

hue/saturation در فتوشاپ

در پایین پنل اسلایدر رنگی دیگری نیز وجود دارد که شما می توانید با قرار دادن اشاره گرخود بر روی آن و درگ کردن آن اشباع هر رنگی را که می خواهید کاهش دهید. مثلا اگر می خواهید اشباع رنگ فیروزه ای را کاهش دهید کافیست اسلایدر را به سمت این رنگ بیاورید.

حال فرض کنید که می خواهید saturation  در ظرف غذای داخل عکس را افزایش دهید اما نمی خواهید که دستمال زیر آن تغییری بکند، برای این کار کافیست از تنظیم صفحه نمایش که در آموزش قبلی نیز راجب به آن توضیح دادیم، استفاده کنید. بدین صورت که بر روی قسمتی که می خواهید کلیک و به سمت راست درگ می کنیم. تصویر زیر را ببینید.

adjustment layer در فتوشاپ

بدین ترتیب saturation ظرف افزایش پیدا کرد اما پس زمینه تغییری نکرد.

برای اینکه adjustment layer خود را از نواحی که نمی خواهید تغییر کنند ، مخفی کنید می توانید از ابزار gradient استفاده کنید. این ابزار از ابزار های بسیار پر کاربرد در فتوشاپ است.

کلید میابنر g را زده و ابزار گرادینت را انتخاب کنید، دقت کنید که پنل رنگ های روی حالت پیش فرض خود قرار دارد.( میانبر d ) و بر روی ناحیه ای که می خواهید درگ کنید. خواهید دید که gradient ماسکی برای شما درست کرده است که در نواحی سیاه آن adjustment اعمال نشده است و در نواحی سفید آن adjustment داریم.

ماسک در فتوشاپ

در این مورد چون عنصر مورد نظر ما دایره ای بود، ما از gradient گرد استفاده کردیم.

حالا اگر قصد دارید بر روی قسمتی که کار نکرده اید، در این آموزش مثلا پس زمینه ، کار کنید. باید یک hue/saturation جدید ایجاد کنید. چرا که بخاطر ماسکی که بر روی تصویر قرار داده اید تغییرات صرفا ناحیه سفید را تحت تاثیر قرار می دهد.

پس دوباره از منو adjustment تنظیم hue/saturation  را اضافه می کنیم و با استفاده از حالت هایی که بالاتر توضیح دادیم، زمینه را نیز به رنگ مورد نظر خود تبدیل می کنیم.

امید به این که این قسمت از آموزش های فتوشاپ در مورد hue/saturation در فتوشاپ برای شما مفید واقع شده باشد.

 

ادامه آموزش مقدماتی فتوشاپ را در مقاله بعدی دنبال کنید!

قسمت قبلی مقاله را هم میتوانید از اینجا بخوانید!

صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










اولین نظر را شما بذارید

اولین نفری باشید که گفتگو را آغاز میکنید