۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

انیمیشن و VFX چه فرقی با هم دارند؟ - تفاوت انیمیشن و VFX در چیست؟


تفاوت انیمیشن و VFX پرسشی است که برای بسیاری از افرادی که به تازگی با دنیای گرافیک سه بعدی (CG) آشنا شده اند پیش خواهد آمد زیرا این دو کاربرد زیادی دارند.






گرافیک کامپیوتری
  • 5 دقیقه
  • 14777نفر

انیمیشن و VFX چه فرقی با هم دارند؟ - تفاوت انیمیشن و VFX در چیست؟

تفاوت انیمیشن و VFX پرسشی است که برای بسیاری از افرادی که به تازگی با دنیای طراحی سه بعدی (CG) آشنا شده اند پیش خواهد آمد. در روزگار ما اصطلاحات انیمیشن و VFX مدام شنیده می شوند. کاربرد این دو موضوع در فیلم سازی، ساخت تبلیغات و... به قدری زیاد است که تبدیل به بخش جداناپذیری از رسانه های بصری شده اند. اما تفاوت انیمیشن و VFX در چیست؟

اگر هنوز با تفاوت میان این دو موضوع آشنا نیستید، ادامه مقاله را مطالعه کنید.

انیمیشن چیست؟

تولید انیمیشن یک فرایند چند مرحله ای است. در انیمیشن تصاویر به گونه ای پشت سر هم قرار می گیرند که در بیننده توهم حرکت را ایجاد نمایند.

اولین نشانه های انیمیشن مربوط به 5000 سال پیش در ایران است. باستان شناسان دست سازه ای را یافته اند که به نظر می رسد در آن حرکت یک بز پشت سر هم ترسیم شده است. به گونه ای که این تصاویر حرکت بز و بالا پریدن آن را تداعی می کنند.

انیمیشن انواع مختلفی دارد. 5 نوع اصلی انیمیشن عبارتند از:

  • انیمیشن سنتی
  • انیمیشن دو بعدی
  • انیمیشن سه بعدی
  • موشن گرافیک
  • استاپ موشن

 


دوره آموزشی: دوره انیمیشن دو بعدی


 

جلوه های ویژه (VFX) چیست؟

VFX فرآیند ساخت و دستکاری تصاویر تولید شده توسط کامپیوتر است که با فیلم های واقعی ترکیب می شوند. از VFX هنگامی در ساخت فیلم استفاده می شود که فیلم برداری آن قسمت از فیلم به شدت پرهزینه، خطرناک و حتی غیرممکن باشد. بنابراین جلوه های ویژه یکی از مهمترین عناصر فیلم سازی است و معمولاً در طول مرحله پس از تولید یک فیلم انجام می شود. البته برنامه ریزی برای اجرای آن در همان اوایل مراحل برنامه ریزی تولید فیلم انجام می گیرد.

تفاوت انیمیشن و VFX در چیست؟

جلوه های ویژه نیز انواع مختلفی دارد. سه دسته اصلی آن عبارتند از:

مت پینتینگ

نوعی از تصویرسازی که از ترکیبی از تصاویر مختلف استفاده می کند. به هنگام تدوین این تصاویر در هم آمیخته می شوند تا یک تصویر منفرد با نتیجه دلخواه به دست آید.

جلوه های ویژه روی فیلم های واقعی

در این نوع VFX از بازیگران در زمینه پرده سبز یا آبی فیلم برداری می شود. سپس فیلم در نرم افزارهای کامپیوتری ویرایش می شود و زمینه سبز با صحنه های مورد نظر کارگردان جایگزین می شود.

انیمیشن دیجیتالی

شامل فعالیت هایی است نظیر تولید  نظیر صحنه ها و پس زمینه های دیجیتالی، ترکیب بندی، روتوسکوپی و ایجاد سیستم ذره ها که همگی با نرم افزارهای گرافیکی انجام می پذیرند.

روتوسکوپی (Rotoscopy) نوعی تکنیک ساخت انیمیشن است. در این تکنیک انیماتورها فریم به فریم از روی فیلم طراحی می کنند و با کنار گذاشتن این طراحی ها کنار یکدیگر یک انیمیشن می سازند.

سیستم ذره ها (Particle System) یک تکنیک در ساخت بازی های ویدئویی، تصاویر متحرک و انیمیشن های سه بعدی است. در این تکنیک اجزای بسیار کوچک به شکل مدل های سه بعدی یا اجسام گرافیکی در تعداد بسیار زیاد به حرکت در می آیند. با این تکنیک می توان نوعی پدیده درهم و آشفته را به وجود آورد که به وسیله روش های معمول رندرینگ قابل تولید نیستند.

همان طور که مشاهده می کنید انیمیشن و VFX با وجود شباهت هایی که باهم دارند، از بسیاری از جهات با هم متفاوتند. انیمیشن انواع مختلفی دارد و برای ساخت هر کدام لازم است مهارت ها و نرم افزارهای خاصی بیاموزید. بعضی از ابزار ساخت انیمیشن های سه بعدی با VFX مشترک هستند. اگرچه کاربرد VFX بیش تر در زمینه تولید فیلم های واقعی است.

همچنین می توانید در دوره تولید محتوا شرکت بفرمایید.

 

تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










اولین نظر را شما بذارید

اولین نفری باشید که گفتگو را آغاز میکنید