یکی از تکنیک های اولیه و ضروری برای ایجاد تغییر در شکل ها و دیگر المان ها، متحرک کردن مسیرهای ( Path ) تشکیل دهنده و حاشیه های ( Stroke ) شکل هاست . Trim Path یکی از ابزارهای بسیار پرکاربرد افتر افکت بوده که در این مسیر به ما کمک میکند. در این مقاله در ارتباط با برخی ویژگی های قدرتمند Trim Path و استفاده از آن ها در ساخت موشن گرافیک آشنا خواهیم شد. روش کار این گونه خواهد بود که با استفاده از این ابزار، رشد گلی که در مقاله گذشته ایجاد کردیم را شبیه سازی خواهیم کرد!
اعمال تغییرات روی ساقه با استفاده از Trim Path
تغییرات در Path
در مقاله گذشته یک گل را به کمک ابزار Repeater ایجاد کردیم. ولی ساقه این گل از قبل با استفاده از ابزار Pen کشیده شده بود. اگر لایه این شکل را باز کنیم، به یک شکل (shape) و در زیرمجموعه آن به یک مسیر (Path) میرسیم. با باز کردن آن و انتخاب Path نقاط تشکیل دهنده ساقه نمایان خواهند شد که با انتخاب و جابجایی شان میتوان تغییراتی را در شکل گل به وجود آورد.
تغییرات در Stroke
برای اعمال تغییرات بیشتر باید بر روی Stroke تغییرات را ایجاد کنیم چرا که شکل کلی را Stroke است که تشکیل میدهد. به لایه آن رفته و مشاهده میکنیم که به تنظیماتی مانند رنگ، شفافیت، عرض، line cap و ... دسترسی خواهیم داشت. مثلا با تغییر line cap میتوانیم شکل انتهای خطوط را تغییر دهیم.
و Trim Path وارد میشود
برای افزودن Trim Path باید لایه اصلی ساقه را انتخاب کرده و از قسمت add ، Trim Path را انتخاب کنیم. با این کار مشاهده میکنید که لایه ای با همین نام در بخش محتوای لایه (Content) اضافه خواهد شد.
با باز کردن لایه Trim Path ، به سه گزینه دسترسی خواهیم داشت؛ Start ، End و Offset ! در اینجا مشاهده خواهید کرد که گزینه End بر روی 100% تنظیم شده است. اگر این مقدار را کاهش دهیم، طول ساقه از انتها کاهش پیدا خواهد کرد که در نتیجه افزایش این مقدار، از صفر تا صد ، میتواند شبیه ساز رشد ساقه باشد. پس این مقدار را روی صفر قرار میدهیم و در فریم صفر کلید میزنیم ( ویدئو رو مشاهده نمایید) . سپس به 30 فریم جلوتر رفته و مقدار End را به 100 میرسانیم. با پلی کردن کار ( دکمه Space) ، مشاهده میشود که شبیه سازی رشد ساقه انجام گرفته است.
نکته بسیار مهم این روش این است که این تغییرات مستقل از Path انجام میشود و به همین دلیل میتوانید از قسمت Path نیز تغییراتی را بدون به هم خوردن مسیر رشد، اعمال کنید!
اعمال تغییرات روی گل با استفاده از Trim Path
پس توانستیم رشد یک ساقه را شبیه سازی کنیم که شکل به نسبت ساده تری بود. اگر بخواهیم همین کار را با اشکال پیچیده تری مثل خود گل انجام دهیم، چه خواهد شد؟
در لایه اصلی گل میتوانیم یک Shape layer که همان دایره اولیه تشکیل دهنده گل است و همچنین لایه Repeater را مشاهده کنیم. اگر لایه دایره را باز کنیم به Stroke (حاشیه ها) و Fill (درون شکل) آن دسترسی خواهیم داشت. البته در اینجا فقط لایه Fill روشن است. اگر Stroke را هم روشن کنید، یک حاشیه به رنگ احتمالا سفید دور شکلتان نقش خواهد بست ولی به آن در اینجا نیاز نداریم. به همین دلیل آن را خاموش کرده و اسم لایه اصلی را Flower Fill میگذاریم.
تغییرات در Stroke
سپس از لایه اصلی گل یک کپی گرفته ( Ctrl+D ) و آن را Flower Outline مینامیم. در این جا برعکس عمل کرده و Stroke روشن و Fill را خاموش میکنیم. حالا با انتخاب لایه اصلی Flower Outline و رفتن به قسمت add، Trim Path را به آن اضافه میکنیم. با این کار لایه ای به نام Trim Path ایجاد خواهد شد که باید آن را به زیرِ لایه Repeater ببرید.
حالا همان کاری که در قسمت ساقه انجام دادیم را تکرار میکنیم. یعنی در فریم صفر، گزینه End را در Trim Path بر روی صفر قرار داده و کلید میزنیم. حالا به فریم 30 رفته و End را نیز بر روی 100 قرار میدهیم! با این کار خطوط حاشیه گل، به مرور شکل میگیرد. ولی این روند از بیرون به درون است. برای معکوس کردن آن، از Offset استفاده کرده و آن قدر آن را افزایش میدهیم تا خطوط حاشیه از بیرون به درون حرکت کنند.
اعمال تغییرات روی گل با استفاده از Trim Path در افتر افکتتغییرات در Fill
حالا زمان انیمیت کردن Fill گل است. در لایه Flower Fill به لایه Repeater رفته و از قسمت Transformation های آن اندازه این لایه را (Scale) تغییر میدهیم. چون میخواهیم شکل در انتها تکمیل شده باشد، پس با Scale برابر 100 به فریم 30 رفته و کلید میزنیم. سپس به فریم 0 رفته و Scale را نیز بر روی 0 قرار میدهیم.
اعمال تغییرات روی Fill گل با استفاده از Trim Path در افتر افکتبا این کار همه دایره ها به جز دایره اصلی انیمیت میشوند. برای تصحیح این مشکل به لایه Repeater رفته و Offset آن را بر روی عدد 1 قرار میدهیم.
تنظیم زمانبندی ها
کار انیمیت کردن تک تک لایه ها به اتمام رسید و تنها زمانبندی درست آن ها باقی مانده است. دلیل آن نیز این است که اول ساقه رشد کرده و سپس گل ظاهر شود. لایه ساقه را انتخاب کرده و کلید U را میزنیم. با این کار کلید های زده شده برای این لایه نمایش داده میشود. آخرین کلید زده را معیار قرار میدهیم و با انتخاب دو لایه دیگر ( Flower ها ) و کشیدن آن ها در تایم لاین، ابتدای آن ها را بر روی آخرین کلید قرار میدهیم!
زمانبندی لایه ها در بررسی Trim Path در افتر افکتپس ...
در این مقاله با روش استفاده از ابزار Trim Path و کاربردهای آن آشنا شدیم. فراموش نکنید که آموزش موشن گرافیک نیاز به تمرین زیادی دارد. پس حتما کمی وقت صرف کرده و استفاده از این ابزار را بر روی شکل های مورد نظر خودتان ، تمرین کنید.
نظرات ارزشمند شما