ساخت انیمیشن سه بعدی شاید در نگاه اول بیش از حد پیچیده به نظر برسد. البته تولید انیمیشن سه بعدی زیبا و با کیفیت بالا سختی ها و پیچیدگی های مخصوص خود را دارد و برای انجام آن از باید از نرم افزارهای ساخت انیمیشن سه بعدی استفاده کرد. اگر علاقه مندید که تولید انیمیشن سه بعدی را تجربه کنید، ابتدا باید با مهم ترین نرم افزارهای مورد نیاز برای این کار آشنا شوید.
در این مقاله سه مورد از مشهورترین و کاربردی ترین نرم افزارهای ساخت انیمیشن سه بعدی را معرفی می نماییم.
1.ساخت انیمیشن سه بعدی با Maya
مایا یکی از نرم افزارهای ساخت انیمیشن سه بعدی و مدلسازی است که برای ایجاد جلوه های سه بعدی و حرکت در فضای سه بعدی به کار می رود. مایا از قوانین فیزیک طبیعی برای کنترل رفتار اجسام مجازی در انیمیشن های کامپیوتری بهره می برد. ویدئوهایی که در محیط پیشرفته این نرم افزار ساخته می شود می تواند حالت بسیار واقع گرایانه و طبیعی داشته باشد.
پیش از توسعه نرم افزار مایا رندر واقع گرایانه برخی عناصر طبیعی بسیار سخت و تقریباً غیر ممکن بود. مثلاً ساختن انیمیشن دودی که در اثر وزش باد پراکنده می شود، چرخش ابر و گرد و غبار در اثر گردباد و حرکت پارچه ای که تحت تاثیر نیروی جاذبه روی بدن جابجا می شود بسیار مشکل بود.
مایا علاوه بر شبیه سازی حرکت اشیا و اجزای آن، امکان به تصویر کشیدن حالات مختلف احساسی را در چهره کاراکترها ممکن می سازد.
تاکنون چندین کارتون انیمیشنی معروف با کمک نرم افزار مایا ساخته شده اند. اما کاربرد مایا تنها به ساخت کارتون های انیمیشنی محدود نمی شود. بسیاری از استودیوهای برتر فیلم سازی نیز از نرم افزار مایا به عنوان یک ابزار کلیدی در روند تولیدات خود استفاده می کنند. کاربرد این نرم افزار را در بسیاری از فیلم های پرفروش نظیر نگهبانان کهکشان، مرد عنکبوتی، ماتریکس و... می توان مشاهده کرد. در تولید بازی های ویدئویی نیز از نرم افزار مایا استفاده می شود. برخی از معروفترین بازی های ویدئویی که مایا در تولید آن های نقش داشته است عبارتند از: Call of Duty، Dragon Age، Halo Wars و...
بیشتر بخوانید: نرم افزارهای ساخت انیمیشن دو بعدی
2.ساخت انیمیشن سه بعدی با Cinema 4D
Cinema 4D یک نرم افزار مدلسازی سه بعدی، انیمیشن سازی، ساخت موشن گرافیک و رندرگیری است. این نرم افزار توسط شرکت آلمانی MAXON توسعه یافته است.
از امکانات آن می توان به توانایی تولید مدل های چندضلعی، انیمیت کردن، نورپردازی، ترسیم بافت بر روی اجسام، رندرگیری اشاره کرد. سایر ویژگی های نرم افزارهای معروف در زمینه ساخت انیمیشن سه بعدی نیز در این نرم افزار پیدا می شود.
محیط این نرم افزار نسبتاً ساده و کاربرپسند است. علاقمندان می توانند برای یادگرفتن آن از ویدئوهای آموزشی فراوان موجود در وب استفاده کنند. همچنین شرکت در انجمن های اینترنتی که افراد ماهر در Cinema 4D در آن ها حضور دارند توصیه می شود.
در سال 2014 نسخه جدیدی از Cinema 4D با پسوند Lite همراه با پکیج Adobe After Effects منتشر شد. این نسخه بسیاری از ویژگی های نسخه های قبلی را در خود دارد. این اتفاق بخشی از برنامه همکاری دو شرکت مکسون و ادوبی است که به واسطه آن افزونه جدیدی توسط مکسون با نام CINEWARE منتشر شد به کابران اجازه می دهد یک جریان کاری یکپارچه با After Effects در اختیار داشته باشند.
3. ساخت انیمیشن سه بعدی با Blender
بلندر یک نرم افزار متن باز رایگان است که مجموعه ای از کاملترین ابزارهای ساخت گرافیک سه بعدی را ارائه می دهد. امکانات آن شامل مدلسازی، ایجاد بافت و سایه، انیمیت کردن، ترکیب بندی، رندرگیری، تدوین ویدئو و... است. از زمان انتشار نسخه 2.5 آن که رابط کاربری جدید و بسیار بهتری را معرفی کرد، تعداد کاربران آن چند برابر افزایش یافت.
ویژگی متن باز بودن به این معنی است که کاربران می توانند نرم افزار بلندر را به میل خود تغییر دهند. این نوع نرم افزارها با سیستم عامل های متن باز نظیر لینوکس و FreeBSD هماهنگ هستند. مزیت نرم افزارهای نظیر بلندر این است که می توان از آن ها در پلتفرم هایی مثل Rails، Laravel و Django که خود با زبان های برنامه ریزی متن بازی مثل Ruby، PHP و Python نوشته شده اند، استفاده کرد. در مجموع قابلیت متن باز بودن بلندر این مزیت را نسبت به سایر نرم افزارهای ساخت انیمیشن سه بعدی دارد که با کمک آن می توان نرم افزار بسیار قدرتمندی را به طور رایگان به وجود آورد.
نظرات ارزشمند شما