معرفی لایه های adjustment در فتوشاپ
در حالت ایده آل برای اینکه بتوانیم بیشترین کیفیت را داشته باشیم، باید با فایل raw یا در واقع فایل خام شروع کنیم و برای ویرایش آن به camera raw برویم و سپس فایل رابه صورت smart object در فتوشاپ باز کنیم. اما بنا به دلایلی از جمله نبودن فایل raw تصویر یا بزرگ بودن و پر حجم بودن تصویر همیشه این کار امکان پذیر نیست. البنه در مواردی کاری که قرار است بر روی تصویر انجام دهیم در فتوشاپ به مراتب آسان تر از camera raw و یا لایت روم است.
در این صورت، بهترین و غیر مخرب ترین کاری که می شود انجام داد و لایه با لایه ها را ویرایش کرد استفاده از adjustment ها است. همچنین adjustment ها می توانند از شرایط blend mode , opacity و masking استفاده کنند، و از این جهت ابزار های بسیار قدرتمندی به حساب می ایند.
توجه
توجه داشته باشید که در این آموزش ما از گزینه ی adjustment موجود در منوی Image صحبت نمی کنیم. چرا که زمانی که این گزینه را انتخاب می کنیم و به عنوان مثال vibrance را انتخاب کنیم و مثلا تغییراتی بر روی saturation تصویر به وحود بیاوریم، اگر اکی کنیم و تصویر را ذخیره کنیم در واقع بر روی تصویر تغییراتی دائمی ایجاد کردیم و نمی توانیم آن را به حالت قبل برگردانیم.
ما در این آموزش قصد داریم از لایه ی adjustment استفاده کنیم، برای انتخاب آن به منوی layer رفته و در قسمت new adjustment layer گزینه ی به عنوان مثال hue/saturation را انتخاب می کنیم.
می توانید خیلی راحت به پنا adjustment نیز رفته و گزینه ای می خواهید فعال کنید.
نکته : اگر این پنل برای شما فعال نیست می توانید با مراجعه به منوی window آن را فعال کنید.
همچنین با انتخاب از پنل پایین لایه هم می توانید به adjustment layer ها دسترسی داشته باشید.
حال همان طوری که گفتیم گزینه ای مانند hue را انتخاب کرده و تغییرات مورد نظر خود را اعمال می کنیم. توجه کنید بر عکس adjustment image در این حاات لایه ای به وجود آمده که می توانید هر زمان که خواستید آن را خاموش کنید.
بعضی از adjustment layer ها presets دارند که می توانید از آن انتخاب کنید و تغییرات خلاقانه ای به وجود بیاورید.
از دیگر امکاناتی که این تنظیمات ارائه می دهد، می توان به ذخیره سازی تغییرات به عنوان Presets اشاره کرد. بدین مفهوم که اگر مثلا از تغییرات رنگی که دادید همواره ذخیره ای داشته باشید تا هر زمان خواستید دوباره آن را اعمال کنید، بتوانید این کار را انجام دهید.
برای این کار بر روی سه نقطه کنار پنل adjustment کلیک کرده و گزینه ی save را انتخاب می کنیم، آن را نام گذاری می کنیم و ذخیره می کنیم.
بیشتر بخوانید: برگزاری دوره ی آموزش فتوشاپ در دانشگاه صنعتی شریف
همان طوری که در تصویر بالا مشاهده می کنید، preset 1 به منوی Presets اضافه شده و می توان آن را بر تصویر دیگری نیز اعمال کرد.
علاوه بر انتخاب هایی که adjustment layer برای تغییرات ارائه می کند، شما می توانید blend mode تصویر را تغییر داده و حتی opacity لایه ی adjustment نیز قابل تغییر است.
شما همچنین می توانید از لایه ی adjustment به عنوان ماسک نیز استفاده کنید. در یکی از آموزش های مجموعه نحوه کار با ماسک ها آموزش داده شده، زمانی که brush را بر می دارید و با آن بر روی ماسک نقاشی می کنید در حالت اول اگر قلم را مشکی انتخاب کرده باشید، لایه adjustment مخفی می شود و در حالت سفید آشکار می شود.
در تصویر بالا ما با استقاده از brush مشکی، صورت و دست های خانم را پاک کردیم یا در واقع، لایه ی adjustment را مخفی کردیم
شما همچنین می توانید از چندین adjustment استفاده کنید و هر زمان که خواستید آن ها را پاک کنید .
مسئله ای که قدرتند بودن ای ابزار را می رساند این است که می توانید آن را به عنوان فایل لایه باز یا psd دخیره کنید و هر زمان که نیاز به تغییر داشت آن را اصلاح کنید.
در نتیجه علاوه بر غیر مخرب بودن و لایه باز بودن این ابزار بسیار انعطاف پذیر است و می توان آن را به عنوان جایگزین برای ابزار adjustment image استفاده کرد.
ادامه آموزش مقدماتی فتوشاپ را در مقاله بعدی دنبال کنید!
قسمت قبلی مقاله را هم میتوانید از اینجا بخوانید!
نظرات ارزشمند شما