vanishing point در فتوشاپ
در این قسمت از آموزش های فتوشاپ در طراحی می خواهیم با مبحث جدیدی به نام vanishing point آشنا شویم. Vanishing point در فتوشاپ در واقع روشی بسیار عالی برای قرار دادن تصویر بر روی تصویر دیگر به منظور تطبیق با چشم انداز یا همان perspective است. برای شروع ما قصد داریم این تصویر زیبا از منظره ی هلند را با رعایت perspective بر روی دیواری قرار دهیم.
ابتدا تصویر مورد نظرمان را با استفاده از منوی select و select all انتخاب می کنیم و سپس با استفاده از منوی edit و copy آن را کپی می کنیم. زمانی که این کار را انجام می دهیم عکس در حافظه فتوشاپ ذخیره می شود، پس آن را بسته و به سراغ تصویر دیوار می رویم.
[caption id="attachment_123463386" align="alignnone" width="1366"] copy در فتوشاپ[/caption]حال در ادامه برای اینکه تغییرات غیر مخربی داشته باشیم از پنل لایه ها، لایه ای جدید ایجاد کرد وبر روی آن کار می کنیم. از منوی filter گزینه ی vanishing point را انتخاب کرده و با فضای آن رو ب رو می شوید.
[caption id="attachment_123463387" align="alignnone" width="1366"] فیلتر vanishing point[/caption]در فیلتر vanishing point نیاز داریم که از ابزار perspective plane استفاده کنیم تا بتوانیم چشم انداز تصویر خود را پیدا کنیم. برای اینکار شروع می کنیم با استفاده از این ابزار گوشه ای از دیوار را کلیک کرده و بر روی خط ادامه می دهیم ، و بدین ترتیب قسمتی از دیوار را که می خواهیم، انتخاب می کنیم. توجه داشته باشید که نوع چشم انداز بستگی به انتخاب شما دارد.
برای قرار دادن تصویری که در حافظه داریم، از میانبر ctrl + v استفاده می کنیم و هنگامی که عکس کپی شد از کلید t برای تغییر سایز آن استفاده کنید. و تصویر را با درگ کردن در داخل ناحیه ای که کشیدید بندازید.
[caption id="attachment_123463389" align="alignnone" width="1366"] فضای vanishing point در فتوشاپ[/caption]برای طبیعی شدن تصویر، عکسی که می خواهید آن را کپی کنید تا حدی که امکان دارد کوچیک کنید، شما همچنین می توانید با استفاده از درگ کردن عکس خود را درون قاب جا به جا کنید و یا حتی اندازه آن را تغییر بدهید.
بیشتر بخوانید: برگزاری دوره ی آموزش فتوشاپ برای عکاسان در دانشگاه صنعتی شریف
نکته: اگر می خواهید که کیفیت عکس خود را زمانی که بر روی دیوار می رود از دست ندهید، از فایل های با فرمت ai استفاده کنید. Ok کنید و تصویر خود را save کنید.
در ادامه پیشنهاد می شود که برای هرچه زیبا تر به نظر رسیدن و طبیعی بودن تصویر روی دیوار از blend mode ها استفاده کنید.
یادآوری: اگر با مبحث blend mode در فتوشاپ آشنایی ندارید ، این قسمت از آموزش های مبانی فتوشاپ را از دست ندهید.
فرض کنید که بخواهید قسمتی از دیوار مثل پنجره را از دست ندهید. در این حالت می توانید که با هرکدام از ابزار های انتحاب که با شرایط همخونی دارند قسمت مورد نظر را انتخاب کرده و آیکون ماسک از انتهای پنل لایه ها را به همراه alt انتخاب می کنیم. به طور خودکار فتوشاپ آن قسمت های که select شده اند را حذف کرده است. در حالت عادی اگر هنگام کلیک بر روی ماسک alt را نگه ندارید، همه تصویر به جز قسمتی که select کردیم حذف می شود
[caption id="attachment_123463390" align="alignnone" width="1366"] انتخاب در فتوشاپ[/caption]زمانی که لایه ی ماسک تشکیل شد دیگر نیازی نیست بر حذف دیگر اجسام در تصویر مجددا ماسک به وجود بیاورید. فتوشاپ همیشه راهی برا آسان تر انجام دادن کار ها دارد. ابتدا قسمتی که می خواهید را انتخاب کنید و سپی از ترکیب میانبر های alt + delete استفاده کنید و یا می توانید با استفاده از منوی edit گزینه ی fill را انتخاب می کنیم و سپس از قسمت contents گزینه ی Foreground color را انتخاب کنید. به همین راحتی می توانید بر روی ماسک تغییر ایجاد کنید. حتی می توانید ازابزار brush نیز بر تغییر روی ماسک استفاده کنید.
در نهایت برای بهتر نشان داده شدن کار کمک از adjustment layer ها می تواند گزینه خوبی باشد.
ادامه آموزش فتوشاپ برای طراحی را در مقاله بعدی دنبال کنید!
قسمت قبلی مقاله را هم میتوانید از اینجا بخوانید!
نظرات ارزشمند شما