آشنایی با Blend modes در فتوشاپ
در این قسمت از آموزش های فتوشاپ، می خواهیم نمایش دهیم محتوا یا پیکسل یک لایه چگونه برلایه ای دیگر تاثیر می گذارد یا با آن ترکیب می شود. blend mode قابلیتی است که این اختیار را به ما می دهد در این آموزش ما قصد تمرکز بر روی این موضوع در پنل لایه ها را داریم .
blend modes تنها محدود به پنل لایه ها نمی شود و شما می توانید آنها را زمانی که از ابزار paint یا layer style یا fill stroke یا fill هم استفاده می کنید داشته باشید. برای درک نحوه کار با این قابلیت همراه ما باشید.
در فایلی که مشاهده می کنید ما 2 لایه داریم. لایه ساعت و لایه ساحل، دقت داشته باشید که لایه سفید پشت ساعت واقعا سفید است. Blend mode در حالت default بر روی نرمال است و در نرمال ترکیبی از چند لایه وجود ندارد. پس در این حالت 2 لایه ساعت و ساحل با هم ترکیب نمی شوند.
اما در عوض برای مثال هنگامی که Blend mode را روی dissolve قرار می دهیم، به نظر تغییری را نمی بینید در حالی که اگر opacity را تغییر دهیم فتوشاپ از هر یک از لایه ها ساعت و ساحل پیکسل انتخاب می کند و به طور تصادفی یکی از این 2 پیکس ها را نمایش می دهد.
پس درواقع ترکیی کردن نیست و صرفا نمایشی از لایه ساحل یا لایه ی ساعت است.
حال به بررسی دیگر گروه های دیگری از blend mode ها می پردازیم.
این دسته از Blend mode ها همیشه در رنگ تیره تر خود را نشان می دهد. رایج ترین آنها darken و Multiply است.
در مدل darken فتوشاپ به پیکسل های هر دو تصویر نگاه می کند و پیکسل های تیره تر را برای نمایش نشان می دهد. زمانی که multiply را انتخاب می کنیم، فتوشاپ پیکسل های هر دو تصویر را گرفته و آنها را برای نتیجه هر چه تیره تر با هم ترکیب می کند.
رنگ سفید در این گروه خنثی است و هم در حالت darken و هم در حالت multiply تاثیری نداشته است.
گروه بعدی که در تصویر روشن نتیجه می دهد، که بر عکس بقیه گروه ها عمل می کند ، پر استفاده ترین حالت آن lighten و screen است
Lighten روشن ترین را از بین این دو لایه انتخاب می کند و ما همه ی سفیدی لایه ساعت و مقادیر روشن تر را می بینیم.
زمانی که حالت screen را انتخاب می کنیم در اثر تکثیر معکوس دو رنگ ، رنگ روشن تری حتی ایجاد می شود.
بیشتر بخوانید: برگزاری دوره ی آموزش فتوشاپ در دانشگاه صنعتی شریف
گروه بعدی blend mode ها به تصاویرمان contrast اضافه می کند، هنگامی که به تصاویری با کمتر از پنجاه درصد خاکستری دارند contrast اعمال می کنیم روشن تر می شود و تصاویری با بیشتر از پنجاه درصد خاکستری را تیره تر می کند.
مورد استفاده ترین حالات در این گروه، overlay و soft light هستند.
در مورد overlay blend mode رنگ های روشن تر از 50 % را نمایش می دهد پس درنتیجه امکان زیادی دارد که contrast به تصویر اضافه کند.
در مورد soft light قصد نداریم که contrast زیادی به وجود بیاید، اما نواحی تیره همچنان تیره می مانند و نواحی روشن هم به همین صورت هستند.
گروه بعدی که قصد داریم آن معرفی کنیم، شامل حالت های difference, exclusion, subtract, divide هستند که کاربرد های بسیار جالبی در علم دارد و گاها به عنوان روشهایی خلاقانه در ترکیب های تصاویر استفاده می شوند. ولی به اندازه ی دیگر حالات blend mode از آنها استفاده نمی شود.
در نهایت به محبوب ترین گروه از blend mode ها می رسیم، که color – luminosity هستند. زمانی که حالت color را انتخاب می کنیم فقط رنگ می بینیم و درخشندگی از تصویر نمی بینیم. حال اگر luminosity را انتخاب کنیم، حالا تنها مقادیری از ساعت را که خاکستری است را به همراه رنگ لایه های زیرین را در بر می گیرد.
این حالت تبدیل می تواند برای زمانی که می خواهیم adjustment به تصویر اضافه کنیم، بسیار مفید باشد.
در نهایت برای اینکه بتوانیم بین این حالت های blend mode بچرخیم، تا زمانی که از منوی ابزار ها ، ابزار Move انتخاب شده است، یا بر روی ابزاری است که option bar را ندارد می توانید shift را نگه داشته و با نگه داشتن + و - در میان حالت های مختلف blend mode بهترین را انتخاب کنید.
ادامه آموزش مقدماتی فتوشاپ را در مقاله بعدی دنبال کنید!
قسمت قبلی مقاله را هم میتوانید از اینجا بخوانید!
نظرات ارزشمند شما