۰۲۱-۶۶۱۶۶۳۲۹

تفکر نقادانه چیست و چه اهمیتی دارد؟


چرا کارفرمایان به مهارت تفکر نقادانه بها می دهند؟این نوع تفکر شامل ارزیابی منابع اطلاعاتی نظیر داده ها، حقایق، پدیده های قابل مشاهده و یافته های تحقیقاتی






آموزش
  • 5 دقیقه
  • 2705نفر

تفکر نقادانه چیست و چه اهمیتی دارد؟

تفکر نقادانه یکی از مطلوب ترین مهارت ها در تقریباً هر حرفه و محل کاری است. تفکر نقادانه عبارت است از توانایی تحلیل نظری اطلاعات به منظور دستیابی به قضاوتی منطقی. اگر می خواهید کارفرمایان را با توانایی تفکر خلاقانه خود تحت تاثیر قرار دهید لازم است از واژه های کلیدی مرتبط با تفکر نقادانه در رزومه و در طول مصاحبه شغلی استفاده کنید.

چرا کارفرمایان به مهارت تفکر نقادانه بها می دهند؟

این نوع تفکر شامل ارزیابی منابع اطلاعاتی نظیر داده ها، حقایق، پدیده های قابل مشاهده و یافته های تحقیقاتی است. افرادی که مهارت تفکر نقادانه بالایی دارند می توانند از مجموعه ای از اطلاعات قضاوتی منطقی را نتیجه گیری کنند. آنها همچنین میان جزئیات مفید و غیر ضروری برای حل یک مسئله، تمایز قائل می شوند.

کارفرمایان تمایل دارند از میان افراد جویای کار کسانی را انتخاب نمایند که می توانند یک موقعیت را با استفاده از منطق ارزیابی کنند و به بهترین راه چاره دست پیدا کنند. افرادی که مهارت تفکر نقادانه بالایی دارند در ذهن کارفرمای خود اعتماد ایجاد می کنند و نشان می دهند که خودشان به تنهایی هم می توانند تصمیم گیری نمایند و نیازی نیست مدام تحت نظارت باشند.

شرایط کاری که به تفکر نقادانه نیاز دارد از صنعتی به صنعت دیگر متفاوت است. بعضی از مثال های آن عبارتند از:

  • یک پرستار بخش پرونده های بیماران بخش را بررسی می کند و با کمک تفکر نقادانه تصمیم می گیرد با چه ترتیبی به این بیماران رسیدگی کند.
  • یک لوله کش از میان ادواتی که در دست دارد مناسب ترین ها را برای انجام یک تعمیرات مشخص انتخاب می کند.
  • یک وکیل دادگستری شواهد را بررسی می کند و راهکاری را در پیش می گیرد که او را در برنده شدن پرونده در دادگاه یاری می کند.
  • یک مدیر بازخوردهای مشتریان را تحلیل می کند و از این اطلاعات برای طراحی یک جلسه آموزشی ارتباط با مشتری برای کارمندان استفاده می کند.

چگونه نشان دهیم که دارای مهارت تفکر نقادانه هستیم؟

اگر علاقه دارید برای مشاغلی درخواست بفرستید که نیاز به مهارت تفکر نقادانه دارند، مطمئن شوید که در رزومه خود بر داشتن این مهارت تاکید نموده اید. روش های انجام این کار عبارتند از:

اول. می توانید از واژه های کلیدی مرتبط با این نوع تفکر در رزومه خود استفاده کنید. نظیر: تحلیلی، حل مسئله، خلاقیت و... . در قسمت سابقه کاری خود می توانید هر یک از مهارت های گفته شده که به خوبی شما را توصیف می کنند بیان کنید. همچنین می توانید آن ها در قسمت خلاصه رزومه خود هم بنویسید.

مثلاً خلاصه رزومه شما ممکن است شبیه به این باشد: "کارشناس بازاریابی با پنج سال تجربه در برگزاری کمپین های بازاریابی. مهارت بالا در راهبری تحقیقات بازاریابی و تحلیل رقیبان برای تشخیص گرایش های بازار و نیازهای مشتریان. دارای تجربه در زمینه توسعه تاکتیک های جذب مشتری."

دوم. می توانید از این واژه ها در روز مصاحبه شغلی خود استفاده نمایید. در مورد زمانی صحبت کنید که در حرفه خود با مسئله ای رو به رو شده بودید و توضیح دهید که چگونه با کمک تفکر نقادانه آن مسئله را حل کردید.

4 مهارت کلیدی تشکیل دهنده تفکر نقادانه

 1. توانایی تحلیل

بخشی از تفکر نقادانه شامل داشتن توانایی آزمایش ایده ها است. افراد با مهارت تحلیلگری بالا می توانند سوالات با مفهومی بپرسند، داده ها را تحلیل کنند، اطلاعات مهم را جمع آوری کنند، اطلاعات را تفسیر کنند و به قضاوتی منطقی بر مبنای شواهد دست یابند.

2. مهارت برقراری ارتباط موثر

گاهی وقت ها لازم است نتیجه گیری های خود را با همکاران و کارفرمای خود به اشتراک بگذارید. برای این کار لازم است دارای مهارت ارتباطی بالایی باشید تا بتوانید منظور خود را به شیوه ای اثربخش به دیگران منتقل کنید. مهارت ارتباطی بالا شامل پرسیدن سوالات مهم، ارزیابی پاسخ ها، بیان کردن ایده ها و دیدگاه ها، مهارت های میان فردی، مهارت های گفتاری و نوشتاری و شرکت در فعالیت های تیمی است.

3. خلاقیت

تفکر نقادانه اغلب شامل سطوحی از خلاقیت نیز می شود. ممکن است نیازمند یافتن الگوهایی در اطلاعات موجود یا یافتن راه حلی که پیش از آن مورد استفاده قرار نگرفته بود باشید که تمام این ها به خلاقیت نیاز دارد. خلاقیت شامل انعطاف پذیری شناختی، تفکر مفهومی، کنجکاوی، تخیل و برقرار کردن ارتباط میان مفاهیم انتزاعی است.

4. توانایی حل مسئله

حل مسئله بخشی دیگر از مهارت تفکر نقادانه است که شامل تحلیل یک مسئله، تولید و به کارگیری یک راه حل و ارزیابی موفقیت یک نقشه است. کارفرمایان به کارمندانی احتیاج دارند که علاوه بر فکر کردن به شیوه نقادانه توانایی یافتن راه حل های عملی را نیز داشته باشند.


همچنین می توانید در دوره تدوین استراتژی محتوا شرکت بفرمایید.


تیم تحریریه اسکیلرن

این محتوا توسط تیم تولید محتوای اسکیلرن تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .


درباره اسکیلرن بیشتر بدانید





مطالب زیر را حتما بخوانید






نظرات ارزشمند شما





دیدگاه خود را ثبت کنید

در مورد این مقاله بحث کنید










اولین نظر را شما بذارید

اولین نفری باشید که گفتگو را آغاز میکنید